212 recepten met bospeen
Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer400 g koolvisfilet (diepvries) 800 g aardappels 6 eetlepels vloeibare margarine ½ potje viskruiden (a 50 g, diepvries) 1 bos bospeen 250 g doperwtjes (diepvries)1. Vis in magnetron in ca. 7 min. ontdooien. Oven voorverwa... bekijk recept »
1 bos bospeen 2 rode uien 100 ml olijfolie 2 tenen knoflook 1 snufje zout 140 g geroosterde paprika 2 kroppen little gem 75 ml saladedressing caesar 10 g oreganoblaadjes 100 g kaas naar keuze 1 ovenschaal1. Verwarm de oven voor tot 220 °... bekijk recept »
5-6 plakjes hartige taartdeeg ontdooid 4 uien schoongemaakt 2 el olijfolie 1 bos bospeen geschild 3 eieren 400 g cottage cheese 20 g verse basilicumVerwarm de oven voor tot 220°C. Vet de taartvorm in met een beetje olijfolie. Bekleed de vorm met het ... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappels 1 bos bospeen 1 ui 2 appels 300 g rundergehakt 1 tl kerriepoeder 1 tl kaneelpoeder olijfolie om in te bakken 150 g oude kaas aan stuk Verwarm de oven voor op 190 ºC. Aardappels ... bekijk recept »
2 groentebouillonblokjes 1 el (tamari)sojasaus 2 el olijfolie 2 sjalotten 200 g paddenstoelen pastamelange 2 bospeentjes 3 takjes peterselie 5 g bieslook (bakje à 20 g) 50 g rodekool 1 l water 1 snufje pepe... bekijk recept »
4 eetlepels vloeibare margarine 400 g lamsboutlapjes à la minute (in stukjes) 4 eetlepels bloem 200 ml halfvolle melk ½ kruidenbouillontablet 15 g verse peterselie (fijngeknipt) 200 g bospeen (in plakjes) 200 g peult... bekijk recept »
1 knolselderij 3 tl gemalen koriander (ketoembar) ½ tl zout 6 el olijfolie 3 cm verse gember 600 g geschilde bospenen (bak 600 g)1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Schil de knolselderij en sn... bekijk recept »
30 g suiker 65 g zout 1 Franse scharrelkip 2 eieren 12 g gedroogde dragon 150 g boter 350 ml zonnebloemolie 30 g dragon (bakje, blaadjes grof gesneden) 100 ml rijstazijn (Saitaku) 50 ml volle yoghurt ½ tl zout 2 k... bekijk recept »
1 bos bospeen (ca. 500 g) 4 rode uien 1 kg kruimige aardappels 50 g boter 150 ml volle melk (of kookvocht) 1 eetlepel grove mosterd 50 g geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)1. Groen en uiteinden van bospeen snijden en... bekijk recept »
800 g aardappels ½ bos bospeen 200 g peultjes 4 zalmfilets (ca. 500 g) 4 eetlepels boter of margarine 1 zakje vissaus dille (40 g) 3 bosuitjes 1 eetlepel dille (diepvries, strooibusje a 50 g)1. Aardappels schillen, h... bekijk recept »