212 recepten met bospeen
Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer1 sjalot 3 el wittewijnazijn 1 bos bospeen 1 bos radijs 6 el olijfolie extra vierge 3 el peterselie 1 snufje zout 1 snufje peper 75 g rucola 1 afsluitbare kom of trommel1. Roer in een kommetje de sjalot door de wittewijnazijn en marineer 5 m... bekijk recept »
1 sjalot 400 g kalfsgehakt 1 ei 1 tl komijnpoeder 3 el paneermeel olijfolie om in te bakken 1 el boter Platte gehaktbalPel en snipper de sjalot.Meng het gehakt met de sjalot, het ei, komijnpoeder, paneermeel en een be... bekijk recept »
1 rode paprika 3 el olijfolie 1 citroen (schoongeboend) 4 kwarteleieren 200 g tuinerwten (diepvries) 60 g basilicum 10 el extra vierge olijfolie 16 gele/oranje cherrytomaten 60 g haricots verts 2 bospeentjes 1 kleine rod... bekijk recept »
2 uien 5 teentjes knoflook 50 ml olijfolie 4 kippenbouten 2 el kurkuma 1 el kaneel 1 el komijnzaad 1 el komijnpoeder 2 vleestomaten 300 g bospeen 1 courgette 1 bosje peterselie 1 M... bekijk recept »
400 g bospeen 1 bak Amerikaanse coleslaw (450 g) 1 pak petit pains (bruin, afbakpistolets) 8 bladen ijsbergsla 2 eetlepels vloeibare margarine 1 schaal kalkoenworstjes (340 g) 2 eetlepels mayonaise1. Oven op 220 °C voorverw... bekijk recept »
1 bos bospeen 20 g boter 1 theelepel vloeibare honing 2 cm verse gemberwortel (geschild en geraspt) 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)1. Breng een grote pan met water aan de kook. Schrap de peentjes en snijd ze in stukken van vier ce... bekijk recept »
1 bosje bospeen 2 perziken 4 takjes tijm 2 takjes rozemarijn olijfolie om in te bakken 1 sinaasappel 200 g zachte geitenkaas Zomerzoete bospeen met perzikVerwarm de oven voor op 180 ºC.Rasp de schil van de sinaasappel... bekijk recept »
3 el olijfolie extra vierge 2 venkelknollen 1 bos bospeen geraspt aardappelen vastkokend, geschild 250 ml slagroom 2 citroenen schoongeboend zwarte peper 4 zalmfilets a 125 gram verse dilleVerwarm de oven voor tot 200°C. Vet de ovenschaal in met ... bekijk recept »
200 ml droge witte wijn 3 el medium dry sherry 1 sjalot (fijngehakt) 3 el crème fraîche 100 g boter 4 stukken zalmfilet (van 125-150 g) 1 el zonnebloemolie1. Breng in een pannetje de wijn met de sherry en de sjalot aan de kook. ... bekijk recept »
1 el raapzaadolie 1 grote ui, grof gesnipperd 1 prei, in stukjes 2 tenen knoflook, geplet 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl komijn 500 g bospeen, in stukjes 1,5 l kippenbouillon 2 tl rozenharissa, plus extra (optioneel) 100 g feta, ve... bekijk recept »