Recepten met bospeen

212 recepten met bospeen

Bospeen

Bospeen Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer

Peen en uien met karbonades en mosterdsaus

800 g kruimige aardappels 3  uien 1 bosje bospeen 100 ml melk 100 g piccalilly 4  varkenskarbonades à 150 g olijfolie om in te bakken 1 klontje boter 2 el grove mosterd 200 ml kookroom Laat de karbonades ... bekijk recept »

Romige spaghetti met voorjaarsgroenten

1 bos bospeen 3 bosuitjes 1 gele paprika 1/2 bakje cherrytomaten 300 g spaghetti 125 ml zure room 150 g geraspte belegen kaas 2 eetlepels olijfolie 1/2 eetlepel gedroogde tijm1. Verwarm de ovengrill voor. Schil de bospeentjes met een ... bekijk recept »

Geroosterde bospeen

1 bos bospeen 10 g tijm (bakje 20 g) 3 el olijfolie 2 tl grof zeezout 1 bakplaat bekleed met bakpapier1. Verwarm de oven voor tot 220C. Snijd het loof van de worteltjes en schil ze met een dunschiller. Halveer dikke wortels in de lengte zodat ze ... bekijk recept »

Geroerbakte groenten en rijstpilav met appel en ananas

350 g rijst 0,5 verse ananas 1 appel 3 el plantaardige olie 2 tl knoflook 10 bospenen 0,5 witte kool 1 gele paprika 8 bosuitjes 2 el lichte zoute sojasaus 1 snufje zwarte peper1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep... bekijk recept »

Rijk artisjokpannetje met garnalen

200 g artisjokbodems 250 g champignons 100 g bospeen 100 g venkel 200 g krieltjes 4 el olijfolie 1 teen knoflook 100 ml droge witte wijn 200 ml visbouillon 1 zak grote rauwe ongepelde garnalen (diepvries) 1 bakje smaakboter truffel 1 snufj... bekijk recept »

Zomerhutspot

1 kg aardappelen (geschild) 50 g boter 2 uien (gesnipperd) 1 bos bospeen (groen verwijderd en wortels gewassen en in schuine plakken) 1 teen knoflook (geperst) 1 el kerriepoeder 1 zakje bosui ((3 stuks), in schuin... bekijk recept »

Stoere groentesoep met aardappel en worst

2 el olijfolie 100 g ontbijtspek 1 ui 2 tenen knoflook 300 g preien 300 g bospeen 2 stengels bleekselderij 1½ liter kippenbouillon van tablet 500 g Carisma vastkokende aardappelen 8 takjes tijm 400 g venkel-tijmworsten 80 g... bekijk recept »

Kippenleverspread op crostini

2 stengels bleekselderij ( blad) 4 eetlepels olijfolie 2 sjalotten (gesnipperd) 150 g bospeen (in kleine stukjes) ½ eetlepel gedroogde tijm 1 schaal kippenlevers (ca. 500 g) 2 eetlepels cognac (slijter) 75 ... bekijk recept »

Gebakken schol met zomergroenten

750 g aardappels (nieuwe) ½ bos bospeen 1 zak bloemkool-broccoli (350 g) 50 g boter 2 pakken hele schollen gepaneerd (diepvries, a 300 g) 1 limoen ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 125 ml crème fraîche (... bekijk recept »

Singapore met lemoncurry garnalen

180 g grote garnalen 1 tl suiker 1 tl zout 1 tl peper 2 tl aardappelzetmeel 1 el water 400 g mihoen 3 el arachideolie 80 g bospeen 80 g ui 80 g prei 80 g taugé 1 snufje kerriepoeder 120 g groene paprika 120 g babymaïs 40 g ... bekijk recept »

Pagina 5 van 22