212 recepten met bospeen
Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer600 g zalmfilet 75 g prei 75 g courgette 75 g bospeen 75 g venkel 4 takjes dille 80 ml visbouillon 40 ml droge witte wijn 80 g peterselie smaakboter 4 royale stukken bakpapier 1 bakplaat1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de zalmf... bekijk recept »
1 bos bospeen 2 bosuitjes 2 eetlepels pijnboompitten sneetjes oud witbrood (3 à 4) 6 gewelde abrikozen (zakje a 200 g) 4 takjes peterselie 4 takjes munt ½ zakje verse dille (a 15 g) 3 teentjes knoflook 1 ei (M) ... bekijk recept »
1 ui 250 g kastanjechampignons 300 g geschilde bospeen (schaal, koelvers) 125 g magere spekreepjes 350 g kipdijfilet 1 tl gerookte paprikapoeder 225 g tuinerwten (diepvries, ontdooid) 5 plakjes deeg voor hartige taart 4 eier... bekijk recept »
1 bos bospeen (geschild en in stukken van 4 cm) 200 g sugar snaps 1 avocado 1 citroen (geraspt en uitgeperst) 2 theelepels mosterd 4 eetlepels walnootolie 1 krop sla (romaine) 75 g rucolasla 100 g walnoten1. Kook de bos... bekijk recept »
olijfolie om in te bakken 1 kg lamsschouder zonder bot 3 tomaten 2 groene pepers 2 uien bos koriander 2 kruidnagels 1 laurierblad 1 bol knoflook wit brood 5 pimentkorrels 1 tl paprikapoeder 1 ... bekijk recept »
1 mandarijn 1 hele kip 2 takjes rozemarijn 2 takjes verse tijm 50 g kerstboter (zie recept allerhande) 400 g klassieke vulling (voor kip) (zie recept allerhande) 2 bospeen 1 stengel bleekselderij 2 uien 1½ el bloem ... bekijk recept »
250 g basmatirijst 120 ml rijstazijn 300 g zalmfilet ½ rode peper 2 el sojasaus 1 el sesamolie 1 komkommer 200 g bospeen 3 bosuitjes 2 eetrijpe avocado's 2 tl zwart sesamzaad1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verp... bekijk recept »
150 g bospeen 150 g bleekselderij 1 rode ui 500 g romaatjes 1 teen knoflook 200 g spekreepjes 1 tl gedroogde tijm 50 ml witte wijn 250 g spaghetti1. Schil de wortels en bleekselderij en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Sni... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen geschild en in gelijke stukken 1 bos bospeen geschild en in stukjes 200 ml melk 2 el vloeibare margarine 1 el mosterd 200 g katenspek 400 g zomerposteleinBreng in een grote pan de aardappelen en de wortel in water met zout a... bekijk recept »
½ bos bospeen 500 g witte asperges (dunne) 300 g broccoliroosjes 1 zakje geraspte pittige kaas (50 g) 1 sinaasappel 75 g bloem 2 eetlepels milde kerriepoeder 5 eiwitten olie om te frituren 3 sneetjes oud witbrood ... bekijk recept »