212 recepten met bospeen
Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer2 uien 1 bos bospeen 1 rode paprika 1 gele paprika 200 g sperziebonen 400 g aardappels 4 eetlepels olijfolie 100 g gewelde abrikozen 1 envelopje saffraandraadjes 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander) 1 kaneelstokje 5 kr... bekijk recept »
500 g bospeen 400 g pastinaak 350 g baby meiknolletjes (meiraap) 350 g verse biet 2 venkelknollen 1 mandarijn 3 takjes rozemarijn 3 takjes tijm ½ citroen 2½ takje salie 20 ml wittewijnazijn 40 ml balsamicoazijn 3 tak... bekijk recept »
1 courgette 0.5 bosje bospeen 1 koolrabi 1 bosje radijs 2 rode uien 1 bos groene asperges 2 l water 2 groentebouillonblokjes 1 bosje koriander 300 g couscous 1 tl kaneelpoeder 2 tl gembe... bekijk recept »
1 spitskool 1 bosje bospeen 700 g voorgekookte krieltjes 1 sjalotje 0.5 l water 1 kippenbouillonblokje 40 g roomboter 1 sinaasappel 100 ml witte wijn 1 bakje tuinkers Gestoofde spitskool Snijd de ... bekijk recept »
1 ui 250 g bleekselderij 250 g bospeen 300 g volkoren penne 2 el olijfolie 425 g pastasaus (pomodorini tradizonale) 150 g geraspte belegen kaas1. Snipper de ui, snijd bleekselderij in boogjes en de bospeen in plakjes. Kook de penne v... bekijk recept »
1 kg lamslappen met been 1 snufje zout 1 snufje peper 50 ml olijfolie 300 g uien 150 g bospeen 150 g bleekselderij 1 laurierblad 2 takjes tijm 2 takjes rozemarijn 100 g tomatenpuree 100 ml droge witte wijn 4 tenen knoflook 500 ml kippenb... bekijk recept »
6 el olijfolie 1 schaal kastanjechampignons ((250 g), in plakjes) 1 tl tijm 2 varkenshaasjes 100 g ontbijtspek 4 plakjes roomboter bladerdeeg ((10 plakjes diepvries), ontdooid) 1 ei (losgeklopt) 1 zak pommes duchesse ... bekijk recept »
150 ml volle kwark 1 eetlepel vloeibare honing 3 eetlepels mayonaise ½ citroen (uitgeperst)1. Zo maak je citroenhoningdip: meng de kwark, honing, mayonaise en het citroensap en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Lekker om... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 ui 1 bosje bospeen 5 stengels bleekselderij 1 prei 5 takjes bladselderij 200 ml witte wijn 30 g boter 250 g zeekraal 2 sjalotten olijfolie extra vergine 1 el witte wijnazijn 1... bekijk recept »
500 ml water 300 g couscous 1 bosje bospeen 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 courgette 100 g amandelen olijfolie om in te bakken 2 tl kaneelpoeder 150 g dadels zonder pit DadelcouscousBreng het water aan ... bekijk recept »