212 recepten met bospeen
Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meerolijfolie om in te bakken 1 klontje boter 450 g voorgegaarde krieltjes KrieltjesVerhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de krieltjes in circa 12 minuten goudbruin en krokant.Romige champignon-druivenschotelSnijd de k... bekijk recept »
1 venkelknol 600 g geschilde bospenen 500 g krieltjes 1 sinaasappel (schoongeboend) 3 el olie 2 el fijne mosterd 700 g pangasiusfilets 20 g platte peterselie1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de on... bekijk recept »
2 schaaltjes kalkoenreepjes (à ca. 250 g) 5 eetlepels Teriyaki marinade (fles à 250 ml) 1 zak drie kleuren paprika ((rood geel en groen) 2 bakjes shii-takes (à 100 g) 4 bospeentjes 1 zak mihoen (250 g) 3 eetlepels... bekijk recept »
250 g ricotta 2 eetlepels slagroom 1 eetlepel tijm 4 eetlepels olijfolie extra vierge 3 sjalotten (gesnipperd) 1 eetlepel rode-wijnazijn 1 theelepel Dijon mosterd 100 g gerookte kipfilet (fijngesneden) 2 bospeentjes (ge... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 600 g vastkokende aardappels 1 bosje bospeen 1 kleine bloemkool zonnebloemolie 1 tl kurkuma 1.5 tl water 3 groentebouillonblokjes 300 g Noord-Hollandse Goudse kaas aan stuk (of a... bekijk recept »
1 bos bospeen 4 eetlepels boter of margarine 2 schaaltjes groenteballetjes (a 210 g) 1 pak aardappelpuree à la minute (180 g 3 zakjes) 2 eetlepels suiker ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 1 bekertje crème fraîche ... bekijk recept »
1 zak aardappels (tafel (800 g)) 1 bos bospeen 1 schaal gegrilde stukjes (175 g) 1 pakje roomkaas (naturel (100 g)) 1/2 zakje gemalen kaas (jong (a 175 g)) 1 zakje verse bieslook (25 g)1. Aardappelen in laagje water... bekijk recept »
1 sinaasappel 250 ml sinaasappelsap 1 takje rozemarijn 25 g suiker 1 l water 1 snufje zout 600 g bospeen 25 g vloeibare margarine 1 snufje peper1. Boen de sinaasappel schoon en rasp van een helft de oranje schil af. Pers de sinaasappel uit. 2... bekijk recept »
1 bos bospeen 1 potje stemgember (450 g) 4 kipfilets 30 g boter 1 zak krieltjes (450 g) 1 zakje jus naturel (29 g) 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel kerriepoeder1. Peentjes schoonmaken en in schuine plakjes snijden. 4 boll... bekijk recept »
650 ml azijn 400 g panklare groentemix (broccoli, bloemkool, bospeen) in kleine stukjes 10 cm komkommer van zaadlijst ontdaan, in blokjes 50 g bruine basterdsuiker 100 g bloem 3 tl zout (10g) 1 tl gemberpoeder 1 tl kerriepoeder 1 volle tl koenjit (ku... bekijk recept »