1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer125 g conimex wok noedels 1 ui 1 limoen 1 struik bleekselderij conimex wok olie 175 g quorn stukjes conimex woksaus zoete soja Bereidingswijze: - Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedel... bekijk recept »
200 gm gedroogde pruimen 750 gm varkensfricandeau 1 peper 25 gm boter 1 ui 1 stengel bleekselderij 25 gm bak- en braadvet 2 deciliter rode wijn 1 eetlepel(s) rode-wijnazijn 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker 1 eetlepel(s) maizena 1 zout Voorbereiding... bekijk recept »
4 stelen bleekselderij1 aardappel 1 kleine ui teentje knoflook30 gram boter1 liter kippen bouillon3 eetlepels creme fraicheversgeraspte nootmuskaatzout en versgemalen peper- Bewaar het eventuele frisse blad van de bleekselderij voor de garnering. Sn... bekijk recept »
Kilo tomaten4 sjalotten5 stengels bleekselderij3t knoflookverse basilicumgeitenkaasolijfoliezout en peperprovencaalse kruidenboulionblokjemixsoep van maggi Voorbereiding In olie 2 sjalotten en 1 in plakjes gesneden teen knoflook fruiten. In pan bouli... bekijk recept »
Aspergegroene -4 stengels bleekselderij -Boter -0.5 l. bouillon -4 el. kaasParmezaanse -4 kwartels -2 l. frituur-olie -2 el. olijfolie -Saffraan -1 ui -Basilicumverse Snijd de bleekselderij in dunne repen. Voor de risotto de ui snipperen en... bekijk recept »
500 gram runder- of half-om-halfgehakt1 eetlepel gehaktkruiden100 gram katenspek1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken1 struik bleekselderij, in boogjes100 gram boter of vloeibaar bakproduct2 appels, geschild, in stukjes1 theelepel kerr... bekijk recept »
1 gerookte makreel van ca 300 gr 1/2 appel naar keuze 2 stengels bleekselderij 150 gr gemengde sla 1 1/2 el vers citroensap 2 el goede olijfolie peper en zeezout naar smaak uit de molen 1 volle tl mosterd 1. Met het prachtige voorjaarsweer en gen... bekijk recept »
2 uien 300 g tomaten 10 stengels bleekselderij 25 g Solo Wikkel 1 el gemalen komijn paprikapoeder 250 g verse kalkoen- of runderworstjes 1 l blik bruine bonen 4 -6 grote tortillawraps 4 el crème fraîche1. Verwarm de oven voor op 200°C.2. Pel de... bekijk recept »
50 gr geraspte belegen kaas- 100 gr gegrilde achterham - 6 stengels bleekselderij - 4 plakjes bladerdeeg - 3 eieren - 2 dl slagroom - 3 el fijngehakte peterselie - bloem - peper - boter. Verwarm de oven vast voor op 200 ?C Snijd de bleekselderij in... bekijk recept »
8 plakjes diepvries bladerdeeg 8 plakjes komijnekaas 50 gr. plakjes ossetong 1 stengel bleekselderij 1 ei 50 gr. geraspte oude kaas Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in zeer dunne stukjes. Leg steeds op e... bekijk recept »