1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meerVoor 3 à 4 personen 1 ui 1 stengel bleekselderij 1 knoflookteentje 2 wortels 2 eetlepels olijfolie 500 gram rundergehakt 1 blikje tomatenpuree 1 blik tomatenblokjes op sap 2 kneepjes (circa 1 eetlepel) vloeibare bouillon Italiaanse kruiden (versgemal... bekijk recept »
1 grote gele paprika 200 gr rundergehakt 1 sjalotje 2 stengels bleekselderij 1 theelepel Provençaalse kruiden 1 teentje knoflook Zout Peper 1 tomaat 100 gr fetaVerwarm de oven voor op 200?C Halveer de paprika en verwijder de zaadjes Kook de paprikahe... bekijk recept »
5 stengels bleekselderij 1 appel 1 schaal wortel-komkommer rauwkost (250 g) 1/2 bak witte kool rauwkostsalade à 450 g 50 g gepelde walnoten, grof gehakt 75 g magere spekreepjes versgemalen peper, zout 6 el fijngeknipt bieslook- Maak de bleekselderij ... bekijk recept »
? 3 stengels bleekselderij ? 1 winterwortel ? 1 chorizoworst (250 g) ? 2 eetlepels olijfolie ? 1 blik tomatenblokjes (400 g) ? 2 kippenbouillontabletten ? 2 potten witte bonen (in tomatensaus ? 360 g) ? 1 stokbrood (volkoren)Bereidingswijze: Bleeksel... bekijk recept »
1 ui 2 stelen bleekselderij 50 gram santen of 1 dl kokosmelk 30 gram boter 2 eetlepels bloem 2 theelepels kerrie mespunt korianderpoeder 1 liter groentebouillon 1 Granny Smith appel zoutSnipper de ui fijn en snij de bleekselderij in boogjes. Hak de s... bekijk recept »
Bereidingsduur: 15 minuten ° Kookduur: ca. 25 minuten Voor 2 personen: 1/2 kg vleestomaten 2 eetl tomatenpuree 1/2 stengel bleekselderij 1 teentje knoflook geperst enkele basilicumblaadjes 1/3 wijnglas port 1 eetl boter, 2 eetl olijfolie 1 mespuntje ... bekijk recept »
Nodig: 250 gram wortel 250 gram rode paprika 250 gram bleekselderij zout 1 grote prei 50 gram boter 1 dl witte wijn zout, versgemalen peper 1 eetlepel fijngehakte peterselieMaak de wortel, de paprika en de bleekselderij schoon. Snijd ze in dunne ree... bekijk recept »
250 g wortel250 g rode paprika250 g bleekselderijzout 1 grote prei50 g boter 1 dl witte wijnzout, versgemalen peper1 eetlepel fijngehakte peterselie- Maak de wortel, de paprika en de bleekselderij schoon. Snijd ze in dunne reepjes. Blancheer ze 1 min... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g dunne eierpasta 50 g boetr 1 prei 1 steel bleekselderij 1.5 kg pompoen kippenbouillon zout, peper, nootmuskaat 150 gr crème fraîche 70 gr versgeraspte parmezaanse kaasFruit de fingehakte prei en bleekselderij in de helft van de... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 ui, 6 stengels bleekselderij, 200 gram kipfilet, 250 gram champignons, 2 schijven ananas, 150 gram ongekookte rijst, 1 tl olieSnipper de ui en snijd de kipfilet in blokjes,de bleekselderij in plakjes en de champignons in plakjes. (... bekijk recept »