Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Paddenstoelenroomsoep Met Spekjes

Ingrediënten: 300 gr kastanjechampignons 3 kleine ui 3 teentje knoflook 1,5 tl tijm 30 gr funghi porcini (gedroogd) ongezouten roomboter 1,5 liter kippenbouillon 150 gr ontbijtspek in plakjes 3 dl kookroom beetje peper en zout 2 el ringetjes bies... bekijk recept »

Oudjaarrecept Rauwe Hamknapzakjes Met Mon-chou

200 gr. rauwe ham in ronde plakjes. (bv.van de Aldi) 1 pakje Mon Chou of andere roomkaas bosje bieslook 1 kleine ui 1 flinke knoflookteen peper zout paprikapoeder Meng de ui, knoflook en bieslooksnippertjes met wat peper, zout en paprikapoeder door d... bekijk recept »

Kruidenboter

100 gr eierboter 1 gehakt sjalotje gehakte bieslook gehakte dragon gehakte kervel geknipte peterselie citroensap Roer de boter zacht en meng haar met bieslook, dragon, kervel en peterselie, van elk een halve theelepel, en de sjalot. Voeg er vervolgen... bekijk recept »

Aardappelsoep Met Gerookte Zalm

- 200 g bloemige aardappels - 500 cc melk - 1 teentje knoflook - 1 wit van prei - peper en zout - 1 laurierblaadje - 1 theelepel mosterd - 60 g gerookte zalm - 50 cc creme fraiche - 100 g gesneden bieslook Maal alles door een blender en verwarm opnie... bekijk recept »

Oudjaarrecept Vuurwerksalade Met Kaas

100 gram belegen kaasin blokjes 150 gram cornedbeefin blokjes 1000 gram hezarensalade 5 eetlepels geknipte bieslook 2 eetlepels mayonaise 8 uitgeknipte sterretjes 4 blaadjes ijsbergsla 12 sterretjes(vuurwerk) Stort de salade op een schaal met mayonai... bekijk recept »

Duivelseieren

4 eieren 2 el mayonaise 3 el tomatenketchup 1 klein uitje mespunt mosterd zout peper cayenepeper paprikapoeder mild paprikapoeder pikant citroensap tabasco bieslook De eieren halveren en eidooiers eruit halen; mayonaise en ketchup bij de dooiers doen... bekijk recept »

Kerstomaatjes Met Pittige Kaasvulling

24 kerstomaatjes4 Amsterdamse uien100 gr geraspte Old Amsterdam of andere pittige kaas4 el mayonaise4 el pittige mosterd2 el gehakte bieslookslablaadjes om te garneren Kerstomaatjes vullen met kaasmengsel. Platte schaal beleggen met blaadjes sla. Tom... bekijk recept »

Knoflooksaus

1o tenen knoflookcremefraichebieslook en mayonaise. 1 bakje creme fraiche van 125 ml. en een halve pot (zaanse) mayonaise in een schaal doen. Knoflook uitgeperst en bieslook erbij. Goed doorroeren. bekijk recept »

Sweachster Skinkebakt

500 g aardappelen350 g gekookte ham4 el gehakte bieslook4 eieren60 g boter1 tl karwijzaadpeper en zout Stamp de gekookte aardappelen fijn en meng er de fijngehakte ham, bieslook, gesmolten boter, geklutste eierdooiers, geklopte eiwitten, peper, zout ... bekijk recept »

Aardappelpuree Met Pesto

1 doosje Maggi Puree a la Minute met Creme Fraiche en Bieslook 2 teentjes knoflook 2 el rode pesto (potje) 1. Kook in een klein laagje water de ingepelde knoflookteentjes in 10 min. zacht. Spoel ze af met koud water 2. Breng in een pan 750 ml water... bekijk recept »

Pagina 95 van 100