Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Gestoomde Courgettes, Prei En Vis

400 g witvisfiletin blokjes zout en peper 2 courgettesin plakjes 1 preiin ringen 2 eetl. Japanse sojasaus of ketjap asin 2 eetl. fijngeknipte bieslook Breng een pan met water aan de kook. Plaats de mandjes op de pan met het kokende water en sto... bekijk recept »

Oudjaarrecept Gemarineerde Zalm

Halve zij Noorse of Schotse zalm (op het vel) grove mosterd (b.v. Zaanse of de Meaux) 2 eetlepels zeezout 3 eetlepels suiker flinke bos dille komkommer bieslook en mayonaise De tartaarsaus: Schil de komkommer en verwijder de zaadjes (overlangs in vie... bekijk recept »

Broodrondje Met Zalm-kruidenragout

2 sneetjes bruin brood1 blikje zalm100 gr verse roomkaas2 eetl melk1 eetl italiaanse kruidenpepercitroensap4 sprietjes verse bieslook Rooster de sneetjes brood en steek er met een uitsteekvorm of een glas twee zo groot mogelijke rondjes uit. Laat de ... bekijk recept »

Avocadomousse

6 g gelatine (3 blaadjes) of 4 g agar-agar* 1 dl witte wijn of groentebouillon 1 avocado peper, zout wijn of citroensap paar druppels tabasco circa 16 sprietjes bieslook 1 eetl. mayonaise 1,5 dl slagroom bieslooklon aan de kook. <br />- Knijp d... bekijk recept »

Eendenborst met pasta

2 mooie eendenborsten Pasta naar keuze 1/2 rode, gele en groene paprika Olijfolie Gevogeltebouillon Honing BieslookPasta beetgaar koken en verfrissen onder stromend water De paprika's schillen en aanstoven in olijfolie (zachtjes onder deksel) De... bekijk recept »

Geschnetzeltes

750 gr kalfsfricandeau 50 gr boter 125 ml slagroom 1 ui 100 ml witte wijn bieslook Snipper de ui en snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg het vlees toe en braad het even... bekijk recept »

Gistsoep

100 gr verse gist 1 ui l l bouillon (blokje) 15 g boter 1 el majoraan (droog) 1 el bieslook of peterselie (versgeknipt) zout en versgemalen pepernaar smaak Laat boter smelten en fruit de ui zacht in, tot ze glazig is. Voeg in stukjes verbrokkelde ver... bekijk recept »

Gepofte Aardappel

4 grote aardappelen (bij voorkeur superbinten)1/2 liter creme fraiche (lijkt veelis zo op) 8 tenen knoflookzoutpeperverse bieslookkerrie Poffen in de magnetron gaat in 7 minuten per aardappel, in de oven of de barbecue moeten ze minstens 5 kwartier b... bekijk recept »

Eieren In Folie

Zonnebloemolie of rapsolie4 plakken doorregen spek1 grote fijngehakte ui4 verse eieren ? zoutpeper1 el fijngesnipperde peterselie1 el fijngesnipperde bieslook Snijd het spek klein en bak het in een pan uit. Voeg de ui toe en bak deze goudbruin. Verde... bekijk recept »

Geroosterde Spiegeleieren

125 gr. doorregen ontbijtspek2 grote uien4 theel. boter of margarine4 eierenzoutzwarte peper uit de molen2 takjes peterselie of 1/2 bosje bieslook In een schaaltje de eieren een voor een breken en voorzichtig in elk vormpje een ei laten glijden. Er d... bekijk recept »

Pagina 97 van 100