Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Rode-bietensalade

Rode bieten (pond)aardappelen (pond) appels 3xvlees (kipfillet is het lekkerste ong.3 ons)augurken naar smaakpeterseliebieslookmayonaise 4a5 eetlepels(lekkerste is mayo in combinatie van youghurt)4 hard gekookte eitjesen tot slot een gesnippert ui. D... bekijk recept »

Tiroler Grostl

-500 g in de schil gekookte aardappelen -1 grote ui (in plakjes) -50 g vet spek (in dobbelsteentjes) -300 g vleesresten (hamworst..) of 350 g gekookt rundsvlees -4 el olie -zout en zwarte peper -1 bosje peterselie -1/2 bosje bieslook -2 eieren -4 el ... bekijk recept »

Tomatensoep

750gr ontvelde tomaten2 gesnipperde uien1 dunne prei in ringetjes2 groentebouillonblokjes150gr tauge1l waterfijn geknipte basilicumpeterseliedragon en bieslook en zout en peper. Haal de pan van het vuur en mix met de staafmixer tot een gladde soep. Z... bekijk recept »

Slagroom-Sladressing

125 ml. slagroom ,ongeklopt scheut olijf-,walnoten-,of pompoenpittenolie een half gesnipperd uitje of wat bieslook evt. wat maggikruid of andere verse kruiden maggi en zwarte peper naar smaak En natuurlijk sla naar keuze,ikzelf vind de veldsla of ijs... bekijk recept »

Hamrolletjes

Vierkantje plakjes hammonchoubieslookpaprikakaaskoekjes OF kaasvlinders. Plakje ham, dun laagje monchou smeren (voorzichtig!), nog een plakje ham, weer dun laagje monchou, in het midden een klein beetje bieslook en een paar reepjes paprika. Daarna s... bekijk recept »

Hamrolletjes

Vierkantje plakjes hammonchoubieslookpaprikakaaskoekjes OF kaasvlinders. Plakje ham, dun laagje monchou smeren (voorzichtig!), nog een plakje ham, weer dun laagje monchou, in het midden een klein beetje bieslook en een paar reepjes paprika. Daarna s... bekijk recept »

Lunch/ Brunch Gerecht (Petits Souffles Suisse)

200 g Gruyere kaasgeraspt 4 eidooiers en 4 eiwitten 1 bosje bieslookgesnipperd 2½ dl melk 4 witte boterhammenzonder korst 70 g boter peper en zout 4 soufflé bakjes (ramekins) Verwarm 20 g boter in een steelpan, voeg het geweekte brood to... bekijk recept »

Opgerolde Broodhapjes

1 in de lengte gesneden casinowitkruidenboter of verse kaas met tuinkruidenper snee brood 2 plakken hambijvoorbeeld bretonse hamverse bieslook. Besmeer een van alle korsten ontdaan sneetje brood met kruidenboter. Leg er in de breedte-richting verse s... bekijk recept »

Gerooosterde Paprika Met Ham Rolletjes

Geroosterde mini paprika's je favoriete ham (prosciutto)roomkaasbieslook en basilicumje beste balsamico azijn. Leg de plakken ham klaar. Leg daar de geroosterde paprika op. Leg daar weer een bolletje roomkaas op. Bedruppel dit met wat balsamico a... bekijk recept »

Aubergines In Roomkaas

4 middelgrote aubergines] 175 gr.roomkaas] 1? dl.room] 6 el.olijf olie] 2 el.bieslook, fijngehakt] 1 teentje knoflook,fijngehakt] zout en peper] Spoel de schijven af en dep ze droog met keukenpapier.Bak ze even in de olie,neem ze eruit,laat ze voorzi... bekijk recept »

Pagina 92 van 100