Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Tomatenboter

2 fijngehakte sjalotjes1 teen knoflook2 eetlepels olijfolie75 gram gezouten boterenkele druppels tabasco1 eetl. ketchup1 zongedroogde tomaat2 eetlepels bieslook Fruit de sjalotjes in olie, voeg knoflook toe en fruit 1 minuut mee, roer tabasco, ketchu... bekijk recept »

Pastasalade

250 gram fusili(of andere pasta)zoutpeper200 gram ham150 gram geraspte kaas1 bosje radijs1/2 komkommer1 bosje bieslook3 el mayonaise3 el yoghurt3 el witte wijnazijn3 el olie Snij ham in reepjes, radijs in plakjes, komkommer in blokjes en hak de biesl... bekijk recept »

Koude Pasta Schotel

500 gr pastachorizo-,salamiworstplak hamaugurkenkl blikje mais1 preibosuitjesbakje tzatziki saladeverse bieslookknoflook250 ml griekse yougurt2 z dipsaus van calve voor tzatsiki mayonaise en wat pijnboompitten. Alles door de pasta omscheppen + het bl... bekijk recept »

Tuinbonensalade Met Geroosterde Tomaten

200 g gehalveerde trostomaten 50 g rauwe ham in dikke reepjes 1 el geknipte bieslook 6 takjes bonenkruid 2 el citroensap 6 el olijfolie 450 g gare tuinbonen Leg de trostomaten op een bakplaat (snijkant boven) en laat ze in 1 1/2 uur drogen. Leg de ra... bekijk recept »

Sinaasappelsalade

6 handsinaasappels8 ansjovisfilets3 el bladpeterselie10 g bieslook80 g zwarte olijven zonder pitolijfolie extra verginepeper Doe de partjes sinaasappel in een kom samen met de olijven, de stukjes ansjovisfilet, de peterselie en de bieslook en giet er... bekijk recept »

Zomersalade

Ijsbergsalade,appels (bij voorkeur granny"s) harde peren,verse bieslook,notenolie,citroensap,zout en peper,lepeltje honing.op een krop sla twee appels en twee perenmaar wie van meer fruit houdt voegt naar eigen inzicht meer fruit toe. De notenolie aa... bekijk recept »

Gemarineerde Garnalen

250 gram grote garnalen1 rood Spaans pepertje of 2 theelepels sambal oelek1 teentje knoflook1/2 theelepel gemberpoeder1/2 theelepel korianderpoederzoutsap van `1/2 citroen2 eetlepels olijfoliedesgewenst 1 theelepel sesamoliebosui of bieslookkomkommer... bekijk recept »

Kipfilets Met Boursin

- ongeveer een pond kipfilets - peper en zout - mosterd - 1 blokje kippenbouilion - boursin (roomkaas) - bieslook Bak de kipfilet boven niet te heet vuur in +/ 10 min gaar. Neem de kipfilet uit de pan en laat het onder aluminiumfolie (i.v.m. afkoelin... bekijk recept »

Makreelsalade Met Monchou

1 verse makreel gesnipperde ui heel fijn gesnipperd 1 bakje zachte monchou bieslook Monchou opkloppen, uitje erdoor en dan de makreel toevoegen plus wat bieslook en peper en zout naar smaak toevoegen. bekijk recept »

Makreelsalade Met Monchou

1 verse makreel gesnipperde ui heel fijn gesnipperd 1 bakje zachte monchou bieslook Monchou opkloppen, uitje erdoor en dan de makreel toevoegen plus wat bieslook en peper en zout naar smaak toevoegen. bekijk recept »

Pagina 90 van 100