715 recepten met kalkoen
Voor 4 personen: 1 kalkoen (3 kg) 4 soeplepels olijfolie 40 cl droge witte wijn 16 verse vijgen 150 g boter 4 soeplepels griessuiker 3 kippenlapjes 4 sneetjes rauwe ham 4 petit suisse-kaasjes 2 teentjes knoflook 4 gehakte sjalotten 2 soeplepels bladp... bekijk recept »
voor 1 persoon: 200 gr worteltjes 100 gr kalkoenfilet 10 gr boter of margarine 250 gr krielaardappeltjes voorgekookt 1/2 dl droge witte wijn 1 eetl gembersiroop 1/2 groentebouillon tablet 1/2 theel maïzena Zout en peperSnijd de schoongemaakte wortelt... bekijk recept »
250 gr spagethi(vb capelini= zeer fijne spagethi) 3 kalkoenschenkels 1 rode,1 gele 1 groene paprika 250 gr champignons 3 uien 500gr tomaten 2 dl bouillon p&z provencaalse kruiden -laat het vlees aan alle kanten kleuren in wat boter -kruid met p&z &pr... bekijk recept »
250g Capellini 3 kalkoenschenkels 1 rodegele en groene paprika 250 g champignons 3 uien 500 g Tomaten 2 dl bouillon peper en zout Provencaalse kruiden 100 g boter Laat het vlees aan alle kanten kleuren in de boter en kruid met peper en zout en Proven... bekijk recept »
1 kilogram vastkokende aardappels geschild, in blokjes25 gram boter of 2 eetl. olijfolie1 ui gesnipperd2 rode paprika’s in blokjes1 groene paprika in blokjes1 teentje knoflook gehakt500 gram kalkoenfilet in blokjes1 eetlepel paprikapoeder1 thee... bekijk recept »
1. Kook de spaghetti beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de kalkoenreepjes met zout en peper en bak ze in 15 minuten rondom goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de gezeefde tomaten en rozem... bekijk recept »
3 eetlepel olijf- of arachideolie500 gram kalkoenfilet in repen1 ui gesnipperd2 eetlepel citroensap1 appel geschild, in stukjes400 gram witlof in reepjes2 eetlepel geschaafde amandelen of ongezouten pinda’s1. Verhit de olie en roerbak hierin de... bekijk recept »
500 gram kalkoenfilet, aan een stuk2 eetlepel olijfolieenkele takjes tijmenkele takjes peterselie1 blikje tonijn op olie (ca. 200 g), uitgelekt3 ansjovisfilets2 eetlepel kappertjes1 eetlepel citroensap1 eidooier4 eetlepel olijfolie1. Bestrooi de kalk... bekijk recept »
1 kippenbouillonblokje100 gram sperziebonen100 gram sugarsnaps100 gram doperwten300 gram witte of gele rijst6 eetlepels olijfolie250 gram kalkoenfilet in blokjes4 lente-/bosuitjes in kleine ringetjes2 eetlepels citroensap1 theelepel mosterd1. Bre... bekijk recept »
4 tortillawraps2 eetlepels mangochutney of roomkaas40 gram geraspte jongbelegen kaas100 gram kalkoen- of kip- filet, flinterdun gesne- den (vleeswaren)2 romatomaten, in blokjestuinkers1. Bestrijk de tortilla's dun met de mangochutney en halveer ze zo... bekijk recept »