Recepten met fazant

146 recepten met fazant

Fazant

Fazant De jonge fazanten herken je aan de grijze poten en nog korte stompe sporen. Een oudere fazant heeft duidelijke donkere, bijna zwarte poten en veel langere sporen. De meeste fazanten in de winkels zijn gefokt, gewicht: 1 kg

Gestoofde fazant

1-2 fazanten 1 1/2 dl. rode wijn 1 1/2 dl. water of bouillon 1 tl bruine suiker 1 ui 2 appelen 1 el. bloem sap van 1 sinaasappel 1 tl. laurierpoeder peterselie 25 gr. boter of margarine 2 el. olie zout en peperVerhit de boter met de olie in een diepe... bekijk recept »

Witloof met Fazant op z'n Brabants

voor 4 personen: 2 panklare fazanthanen, 100 gr boter, 8 stronken witloof, 2 sjalotjes, 100 gr blokjes gerookt spek, 1 kruidentuiltje, 2 dl wildfond, 2 dl rode wijn, 250 gr spruiten, 250 gr raapjes, peper, zout, nootmuskaat.Laat de fazanthanen door d... bekijk recept »

Fazant op brabantse wijze

1 fazant 1 eetlepel vitelma bakken braden 2 gesnipperde sjalotten 1 glas wijn 1 peper 1 zout 1 tijm 1 laurier 750 gm witloof takjes peterselie Verhit de margarine in een hoge braadpan. Kleur de fazant en verwijder het overtollige vet. Voeg er de sja... bekijk recept »

Fazant op brabantse wijze

1 fazant 1 eetlepel vitelma bakken braden 2 gesnipperde sjalotten 1 glas wijn 1 peper 1 zout 1 tijm 1 laurier 750 gm witloof takjes peterselie Verhit de margarine in een hoge braadpan. Kleur de fazant en verwijder het overtollige vet. Voeg er de sja... bekijk recept »

Fazant op brabantse wijze

1 fazant 1 eetlepel vitelma bakken braden 2 gesnipperde sjalotten 1 glas wijn 1 peper 1 zout 1 tijm 1 laurier 750 gm witloof takjes peterselie Verhit de margarine in een hoge braadpan. Kleur de fazant en verwijder het overtollige vet. Voeg er de sja... bekijk recept »

Fazant

1 geplukte en gereinigde fazant 1 grote plak zoet spek. bindgaren. peper en zout. boter of margarine.Kruid de fazant binnen en buiten met zout en peper. Zorg ervoor dat het goed in de huid is ingewreven. (geef het beestje maar een goede massage). bin... bekijk recept »

Fiësta fazant

8 stukken fazant (samen +/- 1 kg) 2 fijngesnipperde uien - een takje rozemarijn 2 el rozijnen - 1 fijngesnipperd knoflookteentje peper, zout, 1 mespuntje suiker - 1 kl bindmiddel 1 glaasje droge sherry - 1 glas droge witte wijn 1 pakje (400 g) Spinaz... bekijk recept »

Gebraden fazant

Voor 4 personen: 2 jonge fazanten, schoongemaakt (+/- 750 gr per stuk) een beetje plantaardige olie of gesmolten boter zout en versgemalen zwarte peper 8 plakjes doorregen of mager opgerookt spek ongeveer 6 dl bouillon, getrokken van de ingewanden om... bekijk recept »

Fazant met pompoenpuree

Voor 4 personen: 2 fazanten margarine 8 aardappelen 1/4 pompoen 1 dl. room of sojaroom peper en zout sap van 1 snaasappel 1 steranijs 4 plakken Gandaham platte peterselieVraag de fazanten ontbeend zodat we billetjes en borsten hebben. Vraag ook de be... bekijk recept »

Fazant met rode wijn

1 bouquet garni bijgerecht: gekookte aardappelen 2 wortels 5 cl Cognac 1 fazant 2 teentjes look 2 soeplepels olie 150 gr spekblokjes peterselie 200 gr oesterzwammen peper en zout 1 fles rode wijn 12 kleine uienGiet de rode wijn in een schotel. voeg e... bekijk recept »

Pagina 9 van 15