Recepten met fazant

146 recepten met fazant

Fazant

Fazant De jonge fazanten herken je aan de grijze poten en nog korte stompe sporen. Een oudere fazant heeft duidelijke donkere, bijna zwarte poten en veel langere sporen. De meeste fazanten in de winkels zijn gefokt, gewicht: 1 kg

Gebraden fazant met kaneeljus

1 zakje Knorr droge Kaassaus 125 g slagroom 800 g vastkokende aardappelen 500 g courgette 2 jonge ovenklare fazanten 2 theelepels kaneelpoeder 4 eetlepels vloeibare margarine 0.5 Knorr Bouillonketeltje Kip 125 ml perensap 1 granaatappel 2 rijpe ... bekijk recept »

Wildmousse Van Fazant

-1 panklare fazant -1 1/2 l water -zout -soepgroente (150 g) -4 blaadjes witte gelatine -3 eetlepels heet water voor de saus: -30 g boter en 30 g bloem -1/4 l warme melk -zout en verse witte peper verder: -1/4 l room -het vlees in stukjes snijden en ... bekijk recept »

Marinade Voor Fazant.

1 el jeneverbessen, 1/2 fles droge witte wijn, 1 glas cognac. Bereidingswijze Meng de geplette jeneverbessende witte wijn en de cognac goed onder elkaar. Leg hierin het fazantenvlees gedurende 24 uur in de koelkast. Wel zien dat het fazantenvlees vol... bekijk recept »

Oudjaarrecept Fazant Met Champagne

Boter 50 gramdroge champagne 0,50 fles(sen)courgette(s) 2 ,fazant 2 ,gevriesdroogde vleesfond 1 koffielepel(s)sjalot(ten) 3 ,Proven?aalse kruiden arachideolie 1 soeplepel(s) olijfolie 2 soeplepel(s)peper en zout ,room 1 dl Verwijder de reepjes vet sp... bekijk recept »

Fazant Met Champagne

50 g boter 1/2 fles droge champagne 2 fazanten 1 el gevries droogde vleesfond 3 sjalotten Provençaalse kruiden 1 el arachideolie peper en zout 1 dl room 2 el olijfolie Verwijder de plakjes spek en de vijgenbladeren van de fazanten. Laat ze ... bekijk recept »

Fazant met witlooftaart en champignons

8 stronken witloof 50 g boter voor de bereiding van de fazant75 g suiker250 g champignonmengsel1 rol bladerdeeg1 El tijm, fijngehakt 1 El rozemarijn, fijngehakt de zeste van 1/2 sinaasappel, geraspt 4 fazantfilets1 snuifje peper, zout1. Snij het w... bekijk recept »

Fazant op z'n brabants

2 fazanten hennen 12 stronkjes volle grond witloof snuifje muskaatnoot 20 cl bruine fazantfond of wildfond boter peper en zout 1. Leg de stronkjes witloof in een lage ovenschotel. Zout het witloof. Overgiet met water tot halve hoogte. Voeg een paar... bekijk recept »

fazant Brabaçone (oude stijl)

1 stuk fazantenhaan 1 kg witloof 500 gr champignons 15 cl porto 1 scheut cognac 100 gr vet spek 25 cl room 25 cl wildfond 100 gr solo 1 peper en zout 1 tl thym 1 nootmuscaat 2 stuk laurierblad 2 el veenbessenconfituur1. 1 kruid het witloof met ... bekijk recept »

Spiesjes van fazant met zwarte pens

Voor de compote: 1 ui 400 g Elstar appelen 150 g rozijnen 5 el rode wijn 3 el appelazijn met honing 1 -2 el bruine suiker Voor de spiesjes: Solo 400 g fazant 2 zwarte pensen enkele blaadjes savooikool of Romeinse sla Voor de girolles: Solo ... bekijk recept »

Gebraden fazant met gestoofd witloof en tripelbier

2 jonge fazantenhanen solo, bakken en braden zwarte peper & zeezout uit de molen 8 stronkjes witloof saus: 2 dl gevogeltefond 2 dl bruine fond 1,2 dl tripelbier naar keuze hoeveboter peper&zout (pezo)1. Bind de fazanten op, of laat ze opbinden door ... bekijk recept »

Pagina 7 van 15