146 recepten met fazant
De jonge fazanten herken je aan de grijze poten en nog korte stompe sporen. Een oudere fazant heeft duidelijke donkere, bijna zwarte poten en veel langere sporen. De meeste fazanten in de winkels zijn gefokt, gewicht: 1 kg1 fazant (panklaar)500 g aardappelen500 g aardpeer4 stronkjes witloof2 takjes rozemarijn2 takjes tijm6 el cranberryjam2 el bosbessenconfituur4 eidooiers150 ml room1 kl kaneelsuikerboterolienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Sch... bekijk recept »
250 g fazantenfilet250 g varkensgehakt200 g kalfslever10 plakken gerookt spek3 tenen knoflook2 kl tijm0.5 el salie (gehakt)1 ei100 g broodkruim50 g hazelnoten70 g gedroogde cranberry5 jeneverbessen0.25 kl nootmuskaat100 ml portoolijfoliepeperzoutterr... bekijk recept »
4 fazantenfilets2 rode paprika's2 tomaten (middelgrote)1 ui1 rode chilipeper1 teen knoflook300 ml kippenbouillon60 ml zure room3 el geraspte parmezaan1 bosje verse basilicumboter (of olie)peperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de paprik... bekijk recept »
1 fazant400 g pitloze druiven1.5 dl droge, witte wijnpeperzout1 dl room50 g bakboter1. Bak de fazant mooi bruin in de pan, kruid met peper en zout en laat onder gesloten deksel gedurende ongeveer 1 uur zachtjes verderstoven. 2. Neem de gebakken fazan... bekijk recept »
4 fazantenfilet400 g pompoen16 krieltjes5 dl wildfond200 g zilveruien (verse)40 g gezouten boter (met Camarguezout, Lidl)saffraandraadjes1 limoenpeterselie (verse, voor de afwerking)peperzout1. Schil, ontpit en snij de pompoen in stukken. Schil en sn... bekijk recept »
2 fazanten (elk 800 g)12 appels2 sjalotten3 takjes salie250 ml witte wijn250 ml gevogeltebouillonpeperzoutboter1. Verwarm de oven voor op 160°C. Schil 6 appelen voor de vulling, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes. Pel en snipper de sjalot... bekijk recept »
2 fazanten (kleine en panklaar)200 g gerookt spek (in dunne plakjes)2 sjalotten (gesnipperd)2 bollen knoflook (kleine)2 takjes tijm2 takjes rozemarijn300 ml witte wijn3 el olijfoliepeperzout1 appel (in blokjes)40 g boter1 el suiker1 ui4 kruidnagels25... bekijk recept »
4 fazantenfilets4 stronkjes witloof2 el wildglacé5 el madera500 ml room0.5 citroen (sap van)300 g boschampignons (schoongeborsteld)150 g boternootmuskaatpeperzout1. Kruid de fazantenfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin. Blus met de madeira en l... bekijk recept »
4 fazanten10 mandarijnen250 g rode linzen6 el rode-bessenconfituur2 eidooiers6 el paneermeel2 el bloem350 ml rode wijn500 ml kippenbouillonolijfoliehandvol bladpeterseliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de linzen gaar in de kippen... bekijk recept »
2 fazanten1 appel1 Hokkaido pompoen (of butternut)10 blaadjes savooikool16 zilveruien1 bosje lente-uien400 g cantharellen50 g walnoten (grof gehakt)handvol druivenbladenbotersojasausolijfolie1 kruidenboeket (peterselie, tijm, laurierblaadjes)peperzou... bekijk recept »