Recepten met fazant

146 recepten met fazant

Fazant

Fazant De jonge fazanten herken je aan de grijze poten en nog korte stompe sporen. Een oudere fazant heeft duidelijke donkere, bijna zwarte poten en veel langere sporen. De meeste fazanten in de winkels zijn gefokt, gewicht: 1 kg

Fazantsoep

1 fazantehaan die goed in zijn vlees zit 1 wortel 1/2 wit van prei 1 tak selderij 1/2 teentje knoflook 80 gr champignons 150 gr boter 1 glas port 2 liter gevogeltebouillon 1 glas cognac 4 dl room 2 sneden witbrood zonder korst Maak de groenten schoo... bekijk recept »

Fazantenborst Fine Champagne

4 fazantborstenwat bloem100gram wilde champignons1 sjalot4 kleine appeltjes4 eetlepels veenbessencompote 1/4 knolselderij50 gram boterpeper en zout naar smaak Voor de fine champagnesaus 1/2 sjalot en dezelfde hoeveelheid knolselderij1dl wildfond2dl r... bekijk recept »

Slavonische Soep

1 1/2 liter kalfsbouillon 1 fazant 150 gram boter mirepoix 1 teentje knoflook paprikapoeder 50 gram bloem tomatenpuree 1 dl koffieroom aroma knoedels. Braad de fazant, snijd het borstvlees er af en zet de rest op met de bouillon, waarin u h... bekijk recept »

Heldere Fazantensoep Met Sherry

Voor de fazantenfond: 1 fazantenkarkas en -bouten of 1 fazant 1 kippenkarkas olie 2 grof gesneden uien 2 grof gesneden wortelen 1 eetlepel tomatenpuree 1 bosje selderij 1 prei 2 mergpijpen 1 takje tijm 1 blaadje laurier zout 10 geplette peperkorrels ... bekijk recept »

Fazantfilet met spitskool en spek

4 fazantenfilets8 plakjes ontbijtspek600 g witte spitskool1 bokaaltje veenbessen1 ui150 ml rode wijn350 ml gevogeltebouillon1 kl tijm (gesnipperd)0.5 kl rozemarijn (gesnipperd)boter1 el botermaïszetmeel1 el bloem100 ml room3 el bladpeterselie (gesnip... bekijk recept »

Fazantfilet brabançonne met Belgisch grondwitloof

4 filets van fazant witlof Solo Wikkel 1 handvol verse salieblaadjes Oude Geuze (vb. Oud Beersel of Drie Fonteinen) versgemalen peper zeezout 8 sneetjes filet d’Anvers Voor de rosti: 4 aardappelen 4 aardperen verse tijmblaadjes 1 sjalot Solo Wik... bekijk recept »

Heldere fazantensoep met sherry

Voor de fazantenfond 1 fazantenkarkas en -bouten of 1 fazant 1 kippenkarkas Olie 2 grofgesneden uien 2 grofgesneden wortelen 1 eetlepel tomatenpuree 1 bosje selderij 1 prei 2 mergpijpen 1 takje tijm 1 blaadje laurier Zout 10 geplette peperkorrels 6 l... bekijk recept »

Fazanteconsomme

-1 fazant van circa 800 g -2 el olie -1 wortel -2 peterseliestengels -1 vers takje tijm -1 laurierblad -7 jeneverbessen -6 witte peperkorrels -zout -1/8 liter droge rode wijn -1,5 liter kippebouillon -de bouillon door een zeef halen en tot 1 liter la... bekijk recept »

Consomme Simple De Gibier (wildbouillon)

Voor 10 liter: 1 kg haas (kop en voorste delen) 3 kg ree (hals en schouder) 2 kg oud wild konijn 2 oude patrijzen 1 oude fazant 500 g wortelen 500 g preigroen 500 g uien 5 kruidnagels 250-300 g selderij 125 g jeneverbessen (in een zakje doen) 100 g p... bekijk recept »

Stoofschotel Van Wild

-75 g boter/margarine. -1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree, eend,fazant,haas enz. Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt. -veel peper uit de molen. -zout,event uit de molen. -1 kleingesneden ui. -5 cm. prei. -5 cm.... bekijk recept »

Pagina 12 van 15