314 recepten met eend
2 bundels jonge wortelen2 sinaasappelsolijfoliehandvol uien (gebakken (bicky-uitjes))snuifje zahtar kruidenmix1. Spoel de wortelen en schraap ze met een dunschiller. Gril ze enkele minuten op de barbecue. 2. Pers de sinaasappels en vang het sap op. L... bekijk recept »
voor 6 personen: 250 gr gedroogde pruimen zonder pit 1/4 liter rode port 3 borstfilets van tamme eend met vel (350 gr. per stuk) 100 gr boter 1 eetlepel olie zout en versgemalen peper 2 dl gevogeltefond uit een pot takje verse of een mespunt ... bekijk recept »
l kg zilveruitjes of sjalotjes, 100 g roomboter, zout en versgemalen peper, 2 theelepels suiker, 5 dl runder- of groentebouillon, 5 dl droge rode wijn, 1/2 theelepel balsamico- of frambozenazijn, 2 theelepels verse tijmblaadjes.Breng op hoog vuur een... bekijk recept »
8 borstjes van kip, kalkoen, eend, d; uif of ander blank vlees 1 boter 1 flesje blond bier 3 eetlepels honing 300 deciliter room 4 takjes tijm 150 gm groenten (broccoli, bloemkoolroosj; es, spruitjes, haricot 1 etc.) 4 stronkjes witloof 12 mooie aard... bekijk recept »
200 gram vleesresten van bijvoorbeeld: haasreeeend 4 eetlepels olijolie 2 glazen rode wijn 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels 6 jeneverbessen 1 takje tijm peper zout 4 geplede teentjes knoflook 1 eetlepel meel 1 eetlepel kruidenboter 2 eetle... bekijk recept »
2 eetl olijfolie 1 middelgrote ui 1/2 grote jalapenopeperzaden en zaadlijsten verwijderd en in dunne plakjes gesneden 1/2 theel zout 2 pommodorotomatengrof gehakt 1 kop verse (van een kolf) of diepvriesmaiskorrels 2 koppen kippenbouillon 4 grote boe... bekijk recept »
Voor het deeg: 185 gr bloem125 gr koude boter3 el sesamzaadverse koriander voor de garnering. Vulling: 1 grotegebraden chinese eend,(ik heb eendeborstfilet gebruikt)2 el marmelade1 el ketjap manis2 tl sesamolie1 el vers geraspte gember2 el vers gehak... bekijk recept »
8 borstjes van kip, kalkoen, eend, duif of ander blank vlees, boter, 1 flesje blond bier, 3 eetlepels honing, 3 deciliter room, 4 takjes tijm, 300 gram groenten (broccoli, bloemkoolroosjes, spruitjes, haricots verts, etc.), 4 stronkjes witloof, 12 mo... bekijk recept »
150 g eendenborst Voor de peren:250 ml zoete witte wijn500 ml water50 g suiker1 el honing2 kruidnagels 1⁄2 kaneelstokje1 steranijsvrucht2 conferenceperen, niet te rijp Voor de sjalotten:8 sjalotten2 el suiker10 g boter125 ml rode wijn125 ml bouillon1... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 eendenborstfilets 3 fijngehakte uien 300 g gerookte spekblokjes 80 g boter 200 g champignons 3 teentjes geperste knoflook 50 cl cider brut zout en peperSnijd kruisvormige inkepingen in het vel van de eend. Bruin de uien en spekblok... bekijk recept »