Recepten met eend

314 recepten met eend

Eend

Eend Jonge, wilde eend is het lekkerst en heeft smaak, gewicht ± 1 kg

Eendenborst met Indische kruiden vacium bereid met

4 kleine eendenborsten 2 cl beerenburg Citroengras 1\2 ui Spaanse peper 1\2 prei gemalen komijn peper en zout 4 vaciumzakken gemalen gember glace de viande 1 eetl. fijn gehakte verse gemberwortelOntdoe de eendenborsten van peesjes en 1\4 van zijn vet... bekijk recept »

Eendenborst met kersen en Rodenbach

Voor 4 personen: 2 eendenborsten van 400 gr./stuk 0,5 l. griottes kersen op sap 2 flesjes Rodenbach 2 soeplepels kristalsuiker 1 soeplepel azijn peper en zout.De eend braden, eerst het vet onderaan daarna de vleeskant. Kruiden en warm houden. Het mee... bekijk recept »

Eendenborstfilet

boter kervel water: 2 soeplepel(s)1 koffielepel verse geraspte gember3 Doyenne peren peper en zout 4 el suiker 2 borstfilets van eendBak de eendenborstfilets mooi roze langs beide kanten. Kruid met peper en zout. Schil de peren en snijd ze in vier. ... bekijk recept »

Eendenborstfilets met rum en appelsien

50 gram boter 25 cl sinaasappelsap 1 soeplepel citroensap 1 sinaasappel 1 gesnipperde ui physalis 1 borrelglaasje rum 4 magret van gerookte eend verse kruiden 2 soeplepels moes van sinaasappelen 2 soeplepels Jerk seasoning in poeder zoete bataat ges... bekijk recept »

Eendenbouten

voor 4 personen: 800 gram ontvelde eendenboutjes (tamme eend) 2 uien 4 takjes tijm 15 cl gevogelte- of kippenbouillon 1 flesje Verboden Vrucht van 33 cl 2 eetlepels bosbessenconfituur of cranberriecompôte 2 eetlepels Worcestershire saus 4 eetlepels z... bekijk recept »

Noord-Afrikaanse Salade

6 rijpe sinasappels 8 dadels in reepjes 1/4 geblancheerde amandelen, in langwerpige stukjes gesneden oranje bloesemwater 1 el verse muntbladeren, fijngebakt gemalen kaneelEenvoudig en Smakelijk Sinaasappels zo schillen, dat de witte schil vlolledig ... bekijk recept »

Eendenborst met kersensaus

800 g eendenborstfilet200 g kersen (op sap)150 g sjalot1 el maïszetmeel150 ml rode port4 dl kippenfond3 takjes tijmkorianderpoederpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Pel de sjalot en hak fijn. Stoof glazig in de pan met het braadvet va... bekijk recept »

Gegrilde worteltjes met ui-crumble en sinaasvinaigrette

2 bundels jonge wortelen2 sinaasappelsolijfoliehandvol uien (gebakken (bicky-uitjes))snuifje zahtar kruidenmix1. Spoel de wortelen en schraap ze met een dunschiller. Gril ze enkele minuten op de barbecue. 2. Pers de sinaasappels en vang het sap op. L... bekijk recept »

Foie gras met wilde paddenstoelen

6 sneden notenbrood1 snee foie gras van eend Carrefour boter200 g wilde paddenstoelen, grof gehakt veenbessengelei Carrefour enkele blaadjes tijm1. Snij met behulp van een kleine serveerring een twaalftal cirkels uit de sneden brood en de foie gras. ... bekijk recept »

Salade Uit De Perigord

1 pompoendoormidden gesneden en leeggehaald gemengde salade (Romeinse slaeikenbladslakrulsla ...) - 1 handje kernen van walnoten - 150 g spiermagen van eend of gans (gepeld) - 1 ui - 2 grijze sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 300 g spek in blokjes ge... bekijk recept »

Pagina 26 van 32