314 recepten met eend
2 eetl olijfolie 1 middelgrote ui 1/2 grote jalapenopeperzaden en zaadlijsten verwijderd en in dunne plakjes gesneden 1/2 theel zout 2 pommodorotomatengrof gehakt 1 kop verse (van een kolf) of diepvriesmaiskorrels 2 koppen kippenbouillon 4 grote boe... bekijk recept »
Voor het deeg: 185 gr bloem125 gr koude boter3 el sesamzaadverse koriander voor de garnering. Vulling: 1 grotegebraden chinese eend,(ik heb eendeborstfilet gebruikt)2 el marmelade1 el ketjap manis2 tl sesamolie1 el vers geraspte gember2 el vers gehak... bekijk recept »
1 sinaasappel schoongeboend 12 tasty tom tomaten 3-4 eetlepels Italiaanse olijfolie (fles a 500 ml) 2 teentjes knoflook in plakjes 3 rode pepers in reepjes 1 cayennepeper verkruimeld 400 ml volle rode wijn Italiaanse 6 eendenborsten op kamertemper... bekijk recept »
-50 g.margarine. -1 kg.wildafvalbotten,pezen,afsnijdsels, koppen enz. -grove bouquet garni,bestaande uit1/2prei,1 ui,1/2winterwortel,1/4knolselderij,1/2bos bladselderij,4kruidnagels,2laurierbladen,10jeneverbessen,15gekneusde peperkorrels,1takje verse... bekijk recept »
-50 g.margarine. -1 kg.wildafvalbotten,pezen,afsnijdsels, koppen enz. -grove bouquet garni,bestaande uit1/2prei,1 ui,1/2winterwortel,1/4knolselderij,1/2bos bladselderij,4kruidnagels,2laurierbladen,10jeneverbessen,15gekneusde peperkorrels,1takje verse... bekijk recept »
-50 g.margarine. -1 kg.wildafvalbotten,pezen,afsnijdsels, koppen enz. -grove bouquet garni,bestaande uit1/2prei,1 ui,1/2winterwortel,1/4knolselderij,1/2bos bladselderij,4kruidnagels,2laurierbladen,10jeneverbessen,15gekneusde peperkorrels,1takje verse... bekijk recept »
-50 g.margarine. -1 kg.wildafvalbotten,pezen,afsnijdsels, koppen enz. -grove bouquet garni,bestaande uit1/2prei,1 ui,1/2winterwortel,1/4knolselderij,1/2bos bladselderij,4kruidnagels,2laurierbladen,10jeneverbessen,15gekneusde peperkorrels,1takje verse... bekijk recept »
4 Wilde eendenborstfilets. Rook zout. Peper. Zuiker of honing naar eigen smaak. 5 Geknuesde jeneverbessen. Hulpmiddelen Tafelmodel rookoven. Hulpmiddelen - Tafelmodel rookoven. Voorbereiding Pekel de filets 12 uur lang in een marinade van 3 eetlepel... bekijk recept »
40 g verse gist375 ml lauw water350 g tarwebloem (en wat extra voor het verwerken)250 g volkoren-roggemeel (en wat extra voor het verwerken)2 el olie2-3 tl zout2 tl gemalen venkelzaad. Voorbereiding De gist in een kom brokkelen en met het water gladr... bekijk recept »
40 g verse gist375 ml lauw water350 g tarwebloem (en wat extra voor het verwerken)250 g volkoren-roggemeel (en wat extra voor het verwerken)2 el olie2-3 tl zout2 tl gemalen venkelzaad. Voorbereiding De gist in een kom brokkelen en met het water gladr... bekijk recept »