Recepten met eend

314 recepten met eend

Eend

Eend Jonge, wilde eend is het lekkerst en heeft smaak, gewicht ± 1 kg

Eendenborst met cider

Voor 4 personen: 2 eendenborstfilets 3 fijngehakte uien 300 g gerookte spekblokjes 80 g boter 200 g champignons 3 teentjes geperste knoflook 50 cl cider brut zout en peperSnijd kruisvormige inkepingen in het vel van de eend. Bruin de uien en spekblok... bekijk recept »

Eendenborst met cider

Voor 4 personen: 2 eendenborsten 3 dikke fijngehakte uien 200 g gerookte spekblokjes 80 g boter 200 g champignons in fijne plakjes gesneden 4 tenen ongepelde look 3 geplette teentjes look 4 takjes verse rozemarijn 50 cl cider (brut) peper en zoutSnij... bekijk recept »

Eendenborst met pruimen en portsaus

voor 6 personen: 250 gr gedroogde pruimen zonder pit 1/4 liter rode port 3 borstfilets van tamme eend met vel (350 gr. per stuk) 100 gr boter 1 eetlepel olie zout en versgemalen peper 2 dl gevogeltefond uit een pot takje verse of een mespunt ... bekijk recept »

Noedels met kip

voor 4 personen: marinade: 2 eetlepels soja saus 1 eetlepel rijst wijn of sherry anderhalve eetlepel maïzena 360 gram kippenvlees 150 gram platte rijst noedels 150 soja spruiten groen van 3 lente uien 4 droge shitake paddestoelen 2 theelepels fijngeh... bekijk recept »

Poolse maaltijdsoep:

*1? kg rundvlees (soepvlees) *4 l water *zout *2 laurierblaadjes *8 peperkorrels *8 jeneverbessen *8 kruidnagels *1 panklare kip van ca. 1? kg *40 g reuzel (of boter, margarine) *2 uien *500 g wortelen *2 peterseliewortels *350 g selderijknol *350 g... bekijk recept »

Eendenborst Met Oestersaus En Shii-take Pickles

2 eendenborsten - 5-kruidenmix.Saus : 3 dl kippenbouillon - 3 dl sake - 1 stukje verse gember van circa 2 cm - 1 fijngesneden teentje knoflook - 1 Spaanse fijngesneden peper - 75 ml oestersaus.Shii-take-pickles : 100 gr shii-take zonder stelen - 2 pa... bekijk recept »

Oosterse pannenkoekjes met eendenbost, lentesalade en gemberdressing

3 eendenborstfilets (met vel)6 el sojasaus3 el vloeibare honingarachideoliepeperzout400 g bloem250 ml water (kokend)2 kl sesamolie1 kl zout4 el olijfolie2 el mirin1 el lichte sojasausdruppel sojasaus1 el limoensap1 kl gember (gesnipperd)snuifje suike... bekijk recept »

Eendenborst met een sausje van Calvados

2 eendenborstfilets (magret de canard) peper zout1. De aardappelpuree2. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. 3. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. 4. Voeg er de 2 eidooiers aan toe en pureer. 5. Kruid af met wat peper, zout en mu... bekijk recept »

Eendenborst met schorseneren in een

800 gr eendeborstfilet en 800 gr schorseneren(bokaal of diepvries) 2 dl gevogeltefond en 2 dl room 2 eetl boter en 1 eetl soyasuaus 2 eetl honing en 1 eetl xeresazijn 1 beetje verse peterselie en koriander 2 eetl balsamicoazijn 1/4 kofielepel gemal... bekijk recept »

Beef Wellington

1 ? kg malse rosbief een een stuk van gelijke dikte. 1 ? el cognac zoutpeper 50 g boter of margarine 2 uien zeer fijn gesneden 350 g champignons zeer fijn gesneden 1 pakje bladerdeeg (450 g) 175 g roompate (bijv. kip of eend) 2 eierenlosgeklopt voor ... bekijk recept »

Pagina 31 van 32