Rollade van rabarber

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Doe de eieren samen met de suiker in een kom en klop ze tot ze luchtig zijn au bain marie (plaats hiervoor de kom in een pan met heet water). Haal de kom uit de bain marie en klop verder tot het beslag afgekoeld is. Zeef de Maizena en de bloem over het beslag en spatel ze er voorzichtig onder. Smelt als laatste de Solo en spatel hem onder het beslag.
  • 3 Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet hierop het beslag. Strijk het open met een paletmes tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.
  • 4 Schuif de bakplaat in de oven en bak het deeg gaar in ongeveer 10 minuten
  • 5 Haal het gebakken deeg uit de oven, schuif het met bakpapier op een rooster en laat even afkoelen.
  • 6 Bestrijk het deeg met rabarberconfituur en rol het voorzichtig op. Leg de rol op een grote strook huishoudfolie en draai hem er stevig in. Laat een uurtje rusten in de koelkast.
  • 7 Haal de rol uit de huishoudfolie en snijd hem in plakjes. Bestrooi net voor het serveren met wat poedersuiker.

Rollade van rabarber is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept