Makreelfilet en rabarberchutney

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 4 timer 20 min restaurant Hoofdgerecht link Delhaize print

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Verwijder de voetjes van de rabarberstelen. Snij de stelen in stukken van 1 cm.
  2. Giet de rabarber in een kookpan met de ciderazijn, het rietsuikerpoeder en de gemberpoeder. Laat 20 min. koken op een zacht vuur.
  3. Laat de rabarber uitlekken en vang het sap op.
  4. Hak de sjalot fijn en fruit hem 5 minuten in de olijfolie.
  5. Doe het kooksap van de rabarber erbij. Doe er zout en peper op en laat op matig vuur doorkoken totdat het vocht tot 1/3 is ingekookt.
  6. Doe de uitgelekte rabarber en de geplette roze peper erbij.
  7. Verwijder de centrale graat van de makreelfilets.
  8. Doe zout en peper op de filets.
  9. Olie het vel van de makreel in en grill de filets met de velzijde langs onder gedurende 5 minuten. 1
  10. Zet het deksel erop en laat nog 3 minuten voortbakken op een zacht vuur. 1
  11. Dien de makreel op met de chutney en eventueel met voorgekookte volle tarwe.
Makreelfilet en rabarberchutney is een recept van Delhaize

Receptenzoeker