Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 4 timer 400 min- restaurant Nagerecht link Jumbo print

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Doe het ijs in een kom en laat het in ca. 15 min. zachter worden. Rasp de schil van de citroen en roer die samen met 2 el maanzaad door het ijs. Meng de helft van de aardbeien door het ijs.
  2. Snijd de cake overdwars in 3 plakken. Bekleed de vorm met bakpapier en laat een stuk papier over de rand heen hangen. Bedek de bodem van de cakevorm met 1½ plak cake.
  3. Roer de jam met 3 el water tot een dunne jamsiroop. Bestrijk de cake in de vorm met de helft van de jam. Schep het ijs in de vorm. Dek af met de resterende cake en bestrijk met andere helft van de jam.
  4. Vouw het bakpapier erover, dek de vorm af met de vershoudfolie en laat de ijscake in de vriezer in ca. 6 uur bevriezen.
  5. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verdeel de rabarber over de met bakpapier beklede bakplaat en schenk de honing erover. Rooster de rabarber in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en laat het daarna goed afkoelen.
  6. Haal de ijscake uit de vriezer. Draai de vorm om op een lang bord of een schaal. Verwijder het bakpapier. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf en schep losjes bovenop de cake.
  7. Verdeel de rabarber over de room. Garneer met de rest van de stukjes aardbeien en de resterende maanzaadjes.
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes is een recept van Jumbo

Receptenzoeker