Limburgse Rijstevlaai

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rijstevlaai recept: Gistdeeg voor vlaai. 1/2 dl.melk 1/2 ei 3 gr.gist 100 gr. bloem 10 gr. boter 5 gr. basterdsuiker iets zout. De melk lauwwarm maken.In een kom gist met wat lauwe melk aanmengen. De gesmolten boter de suiker en het ei bij de bloem doen en alles kneden tot een soepel deeg. Rijstebrij. 1 l. melk 100 a 150 gr. rijst iets zout 60 gr. suiker 1 a 2 eieren vanillestokje of vanillesuiker Van melk,rijst,zout rijstebrij koken. De pap afmaken met suiker(vanillesuiker) eierdooiers los kloppen en door de hete pap roeren.Het eiwit stijf kloppen en luchtig met de pap vermengen Het gistdeeg in een vlaaibodem doen De rijstebrij.De vlaai in het midden van een zeer warme ovenbij 200 gr. C in ca. 1/2 uur gaar bakken.Zo nodig de rijst met vet papier bedekken.

Limburgse Rijstevlaai is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstevlaai met kokostopping
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
35 min Gebak
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
0 min
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
0 min
Bekijk recept

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonen met Amsterdamse uien
15 min Bijgerecht
Bekijk recept