Gegratineerde oesters

8
25 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Telkens een oester met een in theedoek verpakte hand vasthouden, met platte schelp boven. Oestermes met punt in scharnier tussen beide oesterhelften steken. Mes slag draaien zodat bovenste oesterschelp los komt. Platte schelp verwijderen en oester in bolle schelphelft lossnijden. Eventueel gruis met puntje van theedoek of schoon keukenkwastje verwijderen. Ovengrill voorverwarmen. In kom bieslook door saus roeren. Oestervocht afgieten, 1 el gebruiken om hollandaisesaus te verdunnen. Zeezout over bodem van ovenschaal verspreiden en oesterschelpen erin drukken. In elke oester wat hollandaisesaus scheppen. Oesters in ovenschaal onder grill schuiven en 4-5 min. grillen, tot saus begint te bubbelen en kleuren. Oesters iets laten afkoelen en serveren.

Gegratineerde oesters is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept