Trio van gegrilde oesters

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oesters met tomaat en wakame: ontpit en snij de tomaat in heel kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn. Voeg de mirin en de azijn toe en meng. Verdeel over 8 geopende oesters.
  • 2 Oesters met manchego en pili-pili: meng de manchego met het geperste lookteentje en de olie. Verdeel over 8 geopende oesters.
  • 3 Oesters met kruiden en citroencrumble: laat de panko en het geperste lookteentje lichtbruin bakken in 2 eetlepels olie. Neem van het vuur en voeg de citroenschil toe. Zet opzij. Mix de kruiden met de lente-ui, 6 eetlepels olie, peper en zout. Verdeel deze mix over 8 geopende oesters.
  • 4 Leg de oesters op het barbecuerooster en laat ze ongeveer 3 min grillen (tot het vocht begint te borrelen!)
  • 5 Schik de oesters op een bedje van grof zout. Werk die met kruiden af met de citroencrumble, die met tomaat met de wakame en die met manchego met de pili-pili. Kruid eventueel met peper.

Trio van gegrilde oesters is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pikante oester
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Omelet met trio van champignons, rode ui en belegen gouda
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met tonijn, druiven en dragon-mosterddressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Trio van rode tonijn met atjar
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept