Gegratineerde mosselen

4
20 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de mosselen schoon: spoel ze enkele keren in koud water (niet laten weken) en verwijder de baardjes. Gooi kapotte schelpen weg.
  • 2 Doe de mosselen in een grote kookpot, overgiet met de witte wijn, zet het deksel op de pot en verwarm op een hevig vuur. Neem van het vuur wanneer alle mosselen open zijn. Laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  • 4 Doe het in stukjes gebroken brood in de beker van de hakmolen. Voeg de peterselie toe, de bieslook en de geperste knoflooktenen. Laat draaien tot een glad mengsel. Voeg de gezouten boter en peper toe. Meng goed.
  • 5 Open de mosselen. Laat ze in één van de twee schelphelften zitten en gooi de andere, lege helft weg. Schik ze in individuele ovenvaste schoteltjes en verdeel er het kruidenmengsel over.
  • 6 Laat ze 5 min. gratineren in de warme oven. Serveer meteen met een kwartje citroen.

Gegratineerde mosselen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde shoarmaschotel met knoflookpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept