Koude bloemkoolsoep met saffraan en krab

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel de bloemkool in roosjes en was die. Schil de appelen en snij ze blokjes. Snij de citroen in tweeën en pers één helft uit boven de appelblokjes. Hou de schil van de citroen apart. Vul een kookpot met water, doe er wat zout in en de andere citroenhelft. Breng het water aan de kook en laat de bloemkool 5 minuten koken. Giet af en schrik de bloemkool onder koud stromend water. Mix de bloemkool en de appel samen met enkele ijsblokjes. Zorg dat het mengsel korrelig blijft. Meng de saffraan onder de room en giet het mengsel onder de soep. Haal er de mixer nog eens door om alles goed te mengen. Giet de soep in een terrine. Rasp een deel van de citroenschil erboven en meng goed. Proef en breng eventueel verder op smaak. Zet de soep minstens een uur in de koelkast. Laat de krab net voor het opdienen uitlekken. Werk het vlees uiteen en verdeel het over de soep. Werk af met de platte peterselie.

Koude bloemkoolsoep met saffraan en krab is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van King Crab met mayonaise, ansjovis en groene sla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept