Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
4
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Voorgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
4 bladerdeeggebakjes
50 g boter
100 g cantharellen
cayennepeper
1 eetlepel gehakte kervel
100 g grijze garnalen
75 g krab (in blik)
2 cl Pineau des Charentes
10 cl room
1 sjalot
10 cl visfond
zout, peper
Bereiding
Verkruimel het krabvlees.
Reinig zorgvuldig de gekozen champignons en fruit ze 8 minuten op matig vuur in hete boter.
Kruid met zout en peper.
Zet van het vuur af en voeg er het krabvlees en de grijze garnalen bij.
Meng en zet op een zacht vuurtje opzij.
Voor de saus: pel de sjalot en hak hem fijn.
Giet de Pineau en de sjalotten in een steelpannetje en kook op een zacht vuurtje in totdat alle vocht verdwenen is.
Overgiet dit alles met visfond en kook tot de helft in.
Voeg de room toe en kook opnieuw tot de helft in: de saus moet vrij dik zijn. 1
Kruid met zout, peper en cayennepeper en verwerk er de gehakte kervel en vervolgens het pannetje krab met champignons in. 1
Verwarm de pasteitjes 5 minuten in de hete oven op stand 6 (180°C). 1
Verdeel de warme bereiding over de pasteitjes. 1
Versier met plukjes kervel. 1
Dien onmiddellijk op.
Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab »
Krabquiche met verse kruiden »
Salade van King Crab met mayonaise, ansjovis en groene sla »
Krabschuitjes »
Bladerdeegpasteitjes met camembert en appel »
Vol-au-vent »
Brusselse Kippenragout »
Konijnenpasteitjes met roomsaus »