Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab

4 sterren op basis van 2 stem(men)

person 4 timer 20 min restaurant Voorgerecht link Delhaize print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verkruimel het krabvlees.
  2. Reinig zorgvuldig de gekozen champignons en fruit ze 8 minuten op matig vuur in hete boter.
  3. Kruid met zout en peper.
  4. Zet van het vuur af en voeg er het krabvlees en de grijze garnalen bij.
  5. Meng en zet op een zacht vuurtje opzij.
  6. Voor de saus: pel de sjalot en hak hem fijn.
  7. Giet de Pineau en de sjalotten in een steelpannetje en kook op een zacht vuurtje in totdat alle vocht verdwenen is.
  8. Overgiet dit alles met visfond en kook tot de helft in.
  9. Voeg de room toe en kook opnieuw tot de helft in: de saus moet vrij dik zijn. 1
  10. Kruid met zout, peper en cayennepeper en verwerk er de gehakte kervel en vervolgens het pannetje krab met champignons in. 1
  11. Verwarm de pasteitjes 5 minuten in de hete oven op stand 6 (180°C). 1
  12. Verdeel de warme bereiding over de pasteitjes. 1
  13. Versier met plukjes kervel. 1
  14. Dien onmiddellijk op.
Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab is een recept van Delhaize

Receptenzoeker