Luikse balletjes

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week het brood in de melk, knijp het uit en meng het met het gehakt, de sjalot, de eieren, het bonenkruid, de tijm en een flink snuifje nootmuskaat. Rol balletjes van het gehakt en bak ze heel zachtjes goudbruin in olie. Schud regelmatig met de pan, zodat ze hun mooi ronde vorm behouden. Fruit de ui in wat olie. Doe er de siroop, de rozijnen, het bonenkruid en het water bij. Laat zachtjes verwarmen. Doe de balletjes bij de saus en laat nog even sudderen. Serveer met dikke frietjes, het liefst zelfgemaakte.

Luikse balletjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept