1 Snijd de sjalot en de knoflook fijn en fruit ze in boter.Bak er de rijst in, voeg zout en peper toe. Blus met de witte wijn en kook tot de vloeistof volledig verdampt is.
2 Meng de wildfond en de bouillon. Hou het mengsel warm.
3 Voeg het kruidentuiltje toe en dan langzaamaan de bouillon en laat sudderen tot de rijst klaar is (± 20 minuten).
4 Bak de hazenrugfilets in warme boter, voeg zout en peper toe.
5 Fruit de bospaddenstoelen in boter, voeg peper en zout toe en voeg ze dan toe aan de risotto. Neem het kruidentuiltje weg.
6 Laat de gebakken hazenrug rusten terwijl hij nog saignant is. Blus de pan met een beetje water, laat het indampen en voeg dan de siroop toe. Laat verder indikken. Rol de filets in de siroop en snijd ze vervolgens in dunne sneetjes.
7 Dien de risotto op in diepe borden, leg er de sneetjes vlees bovenop, giet er een beetje saus over en werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan