Fruitige balletjes
3
sterren op basis van
4
stem(men)
person
4
timer
25 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
800 g aardappelen (vastkokend, schoongeboend en in stukken)
500 g worteltjes (geschrapt)
2 el olijfolie
1 schaal Zweedse gehaktballetjes (360 g)
1 ui (gesnipperd)
150 ml sinaasappelsap
2 plakken ontbijtkoek (in blokjes)
Bereiding
Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Bereid de worteltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een braadpan de olie en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schep ze uit de pan. Fruit de ui in het bakvet. Voeg het sinaasappelsap met de blokjes ontbijtkoek toe. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de balletjes met de deksel op de pan in 10 min. verder gaar. Roer af en toe met een spatel over de bodem en voeg, als de saus te dik is, extra sinaasappelsap toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep de balletjes met de sinaasappelsaus en de worteltjes op 4 borden. Serveer met de aardappelen.
Fruitige balletjes is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Vegetarische balletjes met rodekool »
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch »
Gele-rijstparels »
Gevogeltebouillon »
Scones met citroenroomkaas & smoothie »
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst »
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren »
Sangria met veel fruit »