Schuimige courgettesoep met bieslook en toast

4
25 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de sjalot fijn en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot. Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze even mee.
  • 2 Schenk de bouillon en de wijn erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 15 min. zachtjes koken. Snijd de basilicum in reepjes. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en het basilicum toe.
  • 3 Haal ondertussen de korsten van het brood, rooster het brood op de bakplaat aan beide kanten goudbruin. Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 min. in de oven omkrullen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn.
  • 4 Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 el bieslook. Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of een garde. Verdeel de soep over (hittebestendige glazen) kommen. Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel er voorzichtig op met een eetlepel. Strooi de rest van de bieslook erover. Zet de kommen op een bordje, leg de toast ernaast en serveer de soep direct.

Schuimige courgettesoep met bieslook en toast is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisjokkenpuree met munt
10 min Snack
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika’s
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept