Boerenpaté

3 sterren op basis van 6 stem(men)

person 10 timer 1u30wachten min restaurant Voorgerecht link Albert Heijn print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt in een koekenpan de boter en fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig. Schep de levertjes en crème fraîche erdoor en smoor het geheel in ca. 8 min. heel zachtjes gaar.
  2. Pureer het varkens- en kalfsvlees in de keukenmachine. Gebruik eerst de pulseknop, zodat het geheel goed mengt. Voeg de knoflook, eieren, cognac, koekkruiden, 2 tl zout en naar smaak peper toe. Blijf alles mengen tot het een gladde massa wordt. Stop de machine en schep de kippenlevertjes met room en de ham erdoor.
  3. Bekleed de vorm met plakjes spek en schep het patémengsel erin. Strijk de bovenkant glad. Leg de rest van het ontbijtspek erop. Dek de vorm af met een deksel of aluminiumfolie.
  4. Zet een braadslede op het rooster van de oven. Zet de vorm in de braad­slede en vul deze tot 2 cm onder de rand van de vorm met kokend water. Laat de paté in ca. 1 1/2 uur gaar worden.
  5. Haal de vorm uit de braadslede en laat de paté in de vorm op een rooster afkoelen. Bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
  6. Snijd de paté in plakken. Lekker met bosbessensaus en warme toast.
Boerenpaté is een recept van Albert Heijn

Receptenzoeker