1000 recepten met kerrie
Kerrie is niet één specerij, maar een mix van verschillende kruiden en specerijen. De smaak varieert dan ook per bereider. Onze kerrie bestaat o.a. uit kurkuma, koriander, mosterdzaad, peper, gember. Kerrie heeft een sterke, bekende, geur en smaak.500 g worteltjes 1 ui 1 tl gember 2 el olie 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl kerrie 1 liter kraanwater 1 tablet groentebouillon (van tablet) 200 ml kokosmelk 1 el limoensap 4 takjes koriander1. Snijd de worteltjes in stukken. Sn... bekijk recept »
600 g 1 minuut basmatirijst 4 eieren 1 citroen (schoongeboend) 20 g platte peterselie 250 g gerookte makreelfilet met peper 3 el olie 650 g Thaise roerbakmix 3 el kerrie1. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. ... bekijk recept »
250 g kipfilet 2 eetlepels olijfolie 150 g couscous 1 pak groenteschotel Hollands ((450 g diepvries) 2½ dl melk 1 zakje kerriesaus (25 g) ½ zakje elitehaver (a 200 g)1. Kipfilet in blokjes snijden. In koekenpan ol... bekijk recept »
kipdrumsticks olijfolie om in te bakken 1 el kerriepoeder 800 ml water 2 kippenbouillonblokjes 300 g witte rijst 2 rode uien 2 teentjes knoflook 1 el garam masala 1 Chinese kool 4 trostomaten 470 ... bekijk recept »
700 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 1 knoflookteen 4 eetlepels witte vermout 1 stukje verse gember 0,5 vetarm bouillonblokje 3 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel azij... bekijk recept »
Mini-gehaktstaaf met kerrie-mangodip Gourmetrecept Terug naar zoekresultaten Zo maak je het 0 - 10 min Portie: 4 personen Moeilijkheidsgraad: eenvoudig Hoofdgerecht Overig Vlees Meng de zure room met de mayonaise, kerriepoeder en mango ... bekijk recept »
600 g broccoli 25 g boter ½ el milde kerriepoeder 25 g bloem 250 ml melk 50 g geraspte belegen kaas 1 el pompoenpitten (zakje à 65 g)1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de harde onderkant van de broccolistronken en snijd de... bekijk recept »
175 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries) 390 g tonijnmoot in water (blikje 195 g, Princes) 200 g zoete-aardappelpuree (bak 450 g, koelvers) 2 tl curry madras (specerijenmelange, blikje 80 g, Eurma original spices by Jonnie Bo... bekijk recept »
1 zakje aardappelschijfjes 1 zakje botersla 2 bosuitjes 1 puntpaprika 1 takje basilicum 1 pakje Duitse cervelaatworst 3 el kerrie-ananassaus1. Kook in pan aardappelschijfjes in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar. Verdeel botersla over... bekijk recept »
500 g tijgergarnalen (diepvries) 2 eetlepels olie 2 uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 rode peper, fijngehakt 1/2 theelepel trassi (gedroogde garnalenpasta), verkruimeld 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel g... bekijk recept »