1000 recepten met kerrie
Kerrie is niet één specerij, maar een mix van verschillende kruiden en specerijen. De smaak varieert dan ook per bereider. Onze kerrie bestaat o.a. uit kurkuma, koriander, mosterdzaad, peper, gember. Kerrie heeft een sterke, bekende, geur en smaak.750 g aardappelen 6 tenen knoflook 1 rode peper ½ el gemalen komijn (djinten) 500 g kipfilet 2 uien 500 g sperziebonen 250 g zelfrijzend bakmeel 165 ml kraanwater 5½ el zonnebloemolie 1 kippenbouillontablet 1½ el ... bekijk recept »
200 g bio blonde linzen 1 groene chilipeper 2 teentjes knoflook 1 koffielepel komijnpoeder 5 eetlepels olijfolie 1 rode ui 60 cl water1. Spoel de linzen tot het spoelwater helder is. 2. Laat de gehakte ui lichtjes kleuren in 3 eetlepels olie. 3. Best... bekijk recept »
600 g groene kool 2 tenen knoflook 4 el arachideolie 100 ml kraanwater 4 el ketjap manis 350 g kikkererwten 2 tl kerrie ½ grapefruit (schoongeboend)1. Snijd de kool in repen van 1½ cm breed en de knoflook in plakjes. Verhit de... bekijk recept »
1,5 kg kruimige aardappelen 500 g gesneden boerenkool (koelvers, zak 500 g) 50 g roomboter 2 uien 1 tl kerriepoeder 200 ml melk 4 eieren 330 g Amsterdamse uien (pot 330 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 1 pureestamper1. Doe de aardappelen met... bekijk recept »
25 g boter 15 cl droge witte wijn 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie 2 teentjes fijngehakte knoflook 8 fijngesnipperde sjalotten 1 eetlepel milde kerrie 2 kg Zeeuwse mosselen, afgespoeld1. Laat de sjalotten in een kookpot op een laag vuur geduren... bekijk recept »
4 kerrie-knoflook speklappen 2 el olie 4 grote zoete aardappelen 100 g zachte blauwe kaas 125 g creme fraiche 10 g verse dragon fijngehakt 1 el honingVerwarm de barbecue voor. Leg de zoete aardappelen op de barbecue en rooster ze om en om in ca... bekijk recept »
1 eetlepel arachideolie een noot boter een pot mangochutney als bijgerecht 3 eieren 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie of koriander 2 afgestreken koffielepels kerriepoeder 400 g kipfilet peper en zout 50 g rozijnen 1 ui 20 cl verse room 0,5 veta... bekijk recept »
500 ml water 200 m lkokosmelk 275 g meergranenrijst KokosrijstBreng een pan met water en de kokosmelk aan de kook en kook de rijst hierin in circa 9 minuten gaar. Giet het overtollige vocht eraf en laat de rijst circa 10 minuten met de... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 el kerriepoeder 2 el mayonaise 4 el yoghurt 1 el bleekselderij Kerrie-yoghurtdressingVerhit de olijfolie in een kleine steelpan en fruit de kerriepoeder circa 1 minuut op laag vuur. Laat de kerrie-olie afkoel... bekijk recept »
400 g snelkookrijst 450 g doperwten extra fijn 4 bananen 250 ml melk 36 g kerrie roomsaus 125 g ongezouten pinda's1. Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook in een pan de erwtjes zachtjes 2-4 min. Snijd de banaan in pla... bekijk recept »