Recepten met citroengras

649 recepten met citroengras

Citroengras

Citroengras Citroengras, ook wel sereh genoemd, heeft een verfrissend scherpe, pure en citrusachtige smaak, met een peperige ondertoon.

Pompoensoep

4 sjalotjes of 2 uien1 rode peper3-4 tenen knoflook1 1/2 tl ketoembar (koriander)1 tl djinten (Komijn)1 tl sereh (citroengras)Pompoen - ca. 1200 grschep mosterdpeperzoutpaprikapoeder2 bouillonblokjes (vega of kip)lente-uitjes of bieslookcrème f... bekijk recept »

Thaise Champignonsoep Met Kokos

1/2 liter kokosmelk6 dunne plakjes geschilde galangal of gember2 teentjes knoflook geperst2 stelen citroengrasdun gesnedenzout naar smaakeen eetlepel bruine suikereen theelepel gehakte rode peper2 theelepels gehakte koriander(wortel)250 gr champignon... bekijk recept »

Heldere aspergesoep

25 g boter, 1 ui, 1 prei, 500 g asperges, 1 theel sereh (citroengras), 1 l kippenbouillon, 3 eiwitten peper.Bereidingswijze: Snijd de ui en het wit van de prei in dunne ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en prei hierin. Spoel onderwij... bekijk recept »

Japanse Aardappels Met Gemarineerde Vleesreepjes

500 gr vastkokende aardappelen in blokjes 450 g varkensvlees in reepjes 2 uien 2 teentjes knoflookfijngesnipperd 4 el sake 4 el donkere sojasaus 4 el wijnazijn 4 el suiker 2 citroengrasstengels 3 dl dashibouillon (anders wat krachtige championbouillo... bekijk recept »

Diverse dressings om altijd bij de hand te hebben

2 el azijn 100 ml zoete chilisaus 1 el gembersiroop 1 el sesamolie 3 el fijngehakte koriander 1. 1 Oriëntaals dressing:2. Azijn 2 el ,Zoete hete chilisaus 100 ml ,Gembersiroop 1 el, sesamolie 3 el ,fijngehakte koreander- 3. 2 Arabische dressing: Kore... bekijk recept »

Gekarameliseerde ananas, kruidensap

8/4 schijven geschilde ananas van /- 1,5 cm dikte 1 el Solo een beetje fijne suiker de zaadjes van 2 vanillestokjes 5 g citroenzeste zeer fijn gesneden 2 g speculaaskruiden 2 g verse gember zeer fijn gesneden 12 g acaciahoning 40 g malse Solo 230 ... bekijk recept »

Gelakte duif met een trio van asperges

1 bussel groene asperges 4 sneetjes pata negra zout1. Groene asperges2. Snij de (ongeschilde) groene asperges in staafjes van 5 cm en laat ze kort inkoken in water met een snuifje zout. 3. Vorm met de aspergestaafjes kleine bundeltjes en omwikkel ze... bekijk recept »

Marineren, hoelang ? waarom ?

Marinade; Marinades bestaan hoofdzakelijk uit wijn, waaraan aromatische elementen worden toegevoegd en waarin men het wild laat macereren met het doel de vleesvezels mals te maken als het wild wat oud is en ook om het te parfumeren. Ze kunnen bereid ... bekijk recept »

Welke wijn bij welk gerecht

Recept: Welke wijn bij welk gerecht --> --> menu recepten --> laatste --> per categorie --> alfabetisch --> zoeken extra --> links --> gastenboek --> info Welke wijn bij welk gerecht100 gerechten en de wijn die ze nog lekkerder maakt. Alfabetisch vol... bekijk recept »

Pagina 65 van 65