Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Sint-Jacobsschelpen Met Eieren

4 eieren,4 St-jacobsnootjes, 1,2 dl verse room, 4 eetlepels droge witte wijn,50 g boter, gesnipperde bieslook,peper en zout Snijd de sint-jacobsnootjes in 3 dunne plakjes. Bestrijk de lege schelpen met flink wat boter en schep er de wijn in. Leg er d... bekijk recept »

Pittige Bagels Met Tonijn, Creme Fraiche En Groene Groente

2 bagels- 1 blikje tonijn op olie- paar blaadjes rucola- 1/2 bosuitjein ringetjes- 50 g sperziebonengekookt- 2 eetlepels kappertjes- 1/2 groene peperzaadjes verwijderd en fijngehakt- 1 eetlepel bieslookfijngehakt- zout- peper Laat de tonijn uitlekken... bekijk recept »

Oudjaarrecept Gemarineerde Zalm

Halve zij Noorse of Schotse zalm (op het vel) grove mosterd (b.v. Zaanse of de Meaux) 2 eetlepels zeezout 3 eetlepels suiker flinke bos dille komkommer bieslook en mayonaise De tartaarsaus: Schil de komkommer en verwijder de zaadjes (overlangs in vie... bekijk recept »

Spitskool Met Citroenroom

1 spitskool (ca 1 kilo) 1 citroen 1/2 zakje verse bieslook (A 25 gram) 1 eetlepel boter of margarine 1 bekertje slagroom (125 ml) zoutversgemalen peper In een pan boter smelten. Kool en room toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten smoren. Citroensa... bekijk recept »

Vissoep

1 dunne prei 250 g kabeljauwfilet 100 g gekookte mosselen 50 g noorse garnalen 1 kruidenbuiltje 4 dl tomatensap 1 dl droge witte wijn 2 1/2 dl vis- of kippebouillon (van tablet) zout en peper 1 eetl fijngeknipte bieslook Breng het tomatensap met de ... bekijk recept »

Filets Van Gezouten Of Gerookte Haringen

Zoute haring of gerookte haring uien peterselie bieslook dragon kervel selderij mayonaise hom Ontzout de vis. Hak zeer fijn: uien, peterselie, fijn bieslook, dragon, kervel en selderij. Meng mayonaise met hompuree en het mengsel en bedek de filets ... bekijk recept »

Broodje Pikante Zalm

2 eieren 4 kaiserbroodjes ca. 6 el. guacamole 6 cm. rettichin flinterdunne plakjes 1 kopje waterkersblaadjes 150 gr. gerookte zalmin plakjes 1 el. kappertjes 2-3 el. fijngesneden bieslook Snijd de broodjes open en bestrijk de snijvlakken met guacamo... bekijk recept »

Oesterzwammen Met Spekblokjes

4 plakken vers gezouten spek 500g. oesterzwammen bieslook peper Snij het spek in stukjes en laat het goed uitbakken in een pan zonder vetstof. Zet de spekblokjes even aan de kant en giet het teveel aan vet uit Fruit de schoongemaakte oesterzwammen ee... bekijk recept »

Kalkoenstukjes Met Camembertsaus

400 g tagliatella, 800 g kalkoenfilet, 180 g camembert (light zonder korst), 1 dl light room, 1 eetlepel gehakte bieslook, peper en zout Kook de tagliatella in licht gezouten water. Snij de kalkoenfilet in stukken en bak ze bruin op een bakvel. Smelt... bekijk recept »

Bieslookbrood

2 sneetjes knackebrod 20 g cottage cheese 1/2 bosje bieslook Besmeer het knackbrod met de verse kaas (cottage cheese); Was het bieslook, snijd het in ringetjes en strooi die over het knackebrod. bekijk recept »

Pagina 94 van 100