Recepten met tarbot

107 recepten met tarbot

Tarbot

Tarbot 'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.

Heilbot, zalm en kalfsvlees in witte wijn

100 gr boter 400 gr schoongemaakte heilbot 200 gr verse zalm 400 gr kalfsvlees (van borst of nek) 1 fles droge witte wijn een handvol peterselie 2 eetl zilveruitjes kappertjes en in stukjes gesneden augurken 1 citroen 50 gr bloem peper en zout 1... bekijk recept »

Gesmoorde pladijsfilet met witte wijnsaus

8 pladijsfilets solo, bakken en braden 1 sjalot, fijngesnipperd 25 ml droge witte vermout 150 ml droge witte wijn solo vloeibaar 300 ml visfumet 150 ml room hoeveboter peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 220°.2. Stoof de sjalot aan in een kl... bekijk recept »

grietfilets met asperges

2 bussels witte asperges 1 dl witte wijn 1 tl gekneusde peperkorreltjes 1 sjalot, fijngesneden 2 eierdooiers 200 g boter 700 g grietfilets bloem peper en zout 1. Schil de asperges en breek de harde uiteinden eraf. Kook de schillen en de afgeb... bekijk recept »

Zeeduivel met witlof

Voor de visfumet 3 a 4 uien Boter Visgraten (bij voorkeur van tarbot, tong of zeeduivel) 3 dl witte wijn 7 dl water Tijm Laurier Peterseliestengels Groen van een halve groene selder 6 geplette peperbollen 1/2 citroen Voor de zeeduivel 12 struikjes wi... bekijk recept »

Welke wijn bij welk gerecht

Recept: Welke wijn bij welk gerecht --> --> menu recepten --> laatste --> per categorie --> alfabetisch --> zoeken extra --> links --> gastenboek --> info Welke wijn bij welk gerecht100 gerechten en de wijn die ze nog lekkerder maakt. Alfabetisch vol... bekijk recept »

Oostendse waterzooi

4 st langoustinnes kleintjes 2 moten kabeljouwhaas (in twee delen) 2 moten zalmfilet ( in twee delen) 1 st kleine tarbot in filets 4 st Sintjacobsschelpen 2 st griet (in filet) 2 st zeetong ( in filet) 200 ml verse room 600 gr lotte ( staartvis) (i... bekijk recept »

Marineren, hoelang ? waarom ?

Marinade; Marinades bestaan hoofdzakelijk uit wijn, waaraan aromatische elementen worden toegevoegd en waarin men het wild laat macereren met het doel de vleesvezels mals te maken als het wild wat oud is en ook om het te parfumeren. Ze kunnen bereid ... bekijk recept »

Pagina 11 van 11