Recepten voor roodbaars

208 recepten voor roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Receptenzoeker

Gemengde gefrituurde vis met knoflookdressing

3 teentjes knoflook 3 takjes peterselie 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) 2 eetlepels citroensap zout peper 300 g kabeljauwfilet 300 g roodbaars filet 2 schaaltjes gemarineerde sardinefilet (à 100 g) snufje paprikapoeder mil... bekijk recept »

Vis op z’n Aziatisch in papillot

1 rode paprika 4 porties vis van 150 g naar keuze: roodbaars, kabeljauw, enz. 150 g sojascheuten 1 grote wortel 1/2 bussel lente-uitjes 1 stuk gember 4 eetlepels witte vermout 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels arachideolie 2 eetlepels geroosterde sesa... bekijk recept »

Tartaar van roodbaars

400 g rauwe roodbaarsfilet 300 g rauwe zalmfilet 6 bieslookstengeltjes 3 limoenen 50 g zalmeieren grof zeezout peper van de molen 1. Pers de citroenen. 2. Was de bieslook, droog hem en snipper hem fijn.3. Snij de roodbaars en de zalm in heel kl... bekijk recept »

Gestoomde roodbaars met peren in vanille

2 Conference-peren 2 vanillestokjes 2 eetlepels Solo 4 eetlepels balsamicoazijn 6 eetlepels mascarpone 600 g roodbaarsfilets grof zeezout 2 takjes citroenmelisse 2 takjes munt 0.5 citroen peper bosje pijpajuin 2 laurierblaasjes bertolli extr... bekijk recept »

Gemarineerde groenten met gegrilde roodbaars

2 courgettes 4 grote paddenstoelen 2 gele paprika's 2 el wijnazijn 1 el verse tijm 2 teentjes look 1 el sojasaus 4 roodbaarsfilets 4 takjes marjolein olijfolie peper zout1. Snij de courgettes, de paddenstoelen en de ontpitte paprika's in plak... bekijk recept »

Roodbaars in een oosterse papillot

5 cm gember 5 chili pepers (ontzaad & ontvliest) 5 teentjes look 1 handvol kerstomaatjes 1 halve wortel 1 scheut witte wijn zwarte peper 300 gr roodbaars 1. Verdeel de vis in 2 gelijke delen. Hak de gember, chili en de look fijn. Snij de wortel ... bekijk recept »

Gegrilde roodbaars met mosterdsaus

4 roodbaarsfilets (ca. 200 g)1 el mosterd25 g bakboter25 g tarwebloem2 dl halfvolle melk0.5 cl witte wijnazijn0.5 el kappertjes1 citroen (in schijfjes)peperzout1. Snij de citroen in schijfjes. 2. Verwarm de grill. 3. Was de vis onder stromend water e... bekijk recept »

Roodbaars in waterkerssaus

800 g roodbaarsfilet2 bakjes waterkers2 dl droge, witte wijn2 dl room1 sjalot (fijngesneden)4 stengels bleekselder (fijngesneden)1 dl visfond5 cl jenever15 g bakboterpeperzout1. Snij het sjalotje en de selder fijn. 2. Spoel de vis en dep droog. 3. Ko... bekijk recept »

Gebakken Roodbaars Met Mozzarella En Specerijen

4 roodbaarsfilets met vel (120 g) 100 g mozzarella 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel fijngesneden olijven 1 eetlepel fijngesneden gedroogde tomaten 1 eetlepel fijngesneden sjalot groene kruiden (bieslookkervel...) 8 eetlepels olijfolie 4 eetlepels ba... bekijk recept »

Roodbaars Met Marokkaanse Marinade

1 bosje koriander 2 teentjes knoflook 1 rode peper 2 thl paprika 1 theel komijn 1 citroen 6 eetl olijfolie 4 roodbaarsfilets 2 eetl bloem Hak de koriander fijn doe in een schaal en pel de knoflook erboven,hak de peper fijn en doe ook in de kom,, also... bekijk recept »

Pagina 7 van 21

Receptenzoeker