208 recepten met roodbaars
Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.600 ml bietensap 0.25 tl zeezout 100 g parelcouscous 2 el rode wijnazijn 8 el fruitige olijfolie 1 kleine komkommer 1 limoen 4 takjes munt 3 el fruitige olijfolie 250 g Griekse yoghurt 300 g peultjes 25 g red chard (rode bietenblad) 500 g roodbaarsf... bekijk recept »
½ citroen 75 g boter (op kamertemperatuur) 2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt) ½ theelepel gemalen komijn (djinten) ½ theelepel paprikapoeder ½ theelepel chilipoeder1. Schil van citroen raspen en vrucht u... bekijk recept »
300 g pandanrijst 2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 225 g) 3 komkommers 2 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel groene Thaise currypasta (potje a 225 g) 1 g gemalen citroengras (4 zakjes a 1/2 g) 200 ml kokosmelk 75 g gezo... bekijk recept »
4 eetlepels arachideolie 1 bord bloem 1 bouillonblokje van vis 1 eetlepel kerriepoeder 25 cl kokosmelk 1 bosje lente-uien 1 limoen peper en zout 1 rood chilipepertje 250 g shiitakes verse koriander 700 g visfilets (roodbaars, pangasius, enz)1. Meng h... bekijk recept »
330 g aardappelen 15 cl droge witte wijn 150 g gepelde roze garnalen 1 knoflookteentje 3 eetlepels olijfolie peper en zout 1 dopje saffraanpoeder 2 tomaten 1 ui 1 venkelknol 1 vetarm visbouillonblokje 300 g visfilets (roodbaars, pangasius, enz)1. Fru... bekijk recept »
1 avocado « haas », geschild, ontpit en in blokjes gesneden 2 eetlepels bieslook, fijn gesneden 0,5 bosje koriander, fijngehakt 10 cl citroensap 1 klein Thais piment, ontpit, fijngehakt 1 klein Thais piment, ontpit, grof gehakt 10 cl limoensap 1 koff... bekijk recept »
1 afgestreken koffielepel gemalen komijn 1 afgestreken koffielepel gemalen pikante paprika 4 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt 1 citroen 3 eetlepels fijngehakte verse koriander 2 knoflooktenen 4 eetlepels olijfolie 10 stukken ontpitte groene olijv... bekijk recept »
2 eetlepels azijn zout 2 verse artisjokken 1 komkommer 8 trostomaten 1 rode paprika 2 teentjes knoflook 2 theelepels Dijonmosterd tabasco 2 dl olijfolie ½ dl rode wijnazijn peper 1 zakje verse munt (15 g) 1 dl olie... bekijk recept »
25 g boter 200 g zeevruchtencocktail bladpeterselie, fijngehakt 80 g geraspte kaas "Gratin mix" 100 g groenten voor juliennesoep 1 teentje look 10 cl room 100 g visfilets (schelvis, roodbaars, ...) 30 cl vissoep1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180... bekijk recept »
1,5 l kippen- of groentebouillon 300 g witte seizoensvis (roodbaars, pladijs) 125 g vlees van rivierkreeftjes 1 ui 6 stronkjes witlof (bij voorkeur grondwitlof) 1 aardappel (loskokend) 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier 2 blaadjes salie enkele takjes p... bekijk recept »