208 recepten met roodbaars
Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.500 g roodbaarsfilets (schaal à 250 g) 250 g cherrytomaten 6 el olijfolie 700 g aardappelschijfjes (duopak) 700 g broccoli1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de roodbaars met peper en zout en leg in een ingevette ovenschaal.... bekijk recept »
600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 2 groene paprika's 3 heel stevige tomaten 6 eetlepels olijfolie 1 rode ui 3 eetlepels wijnazijn zout1. Snij de visfilets in stukken en laat ze snel bakken in 1 eetlepel olie ... bekijk recept »
2 uien 2 eetlepels boter of margarine 1 zak Hollandse roerbakgroenten (400 g) 100 ml droge witte wijn 1 pakje crème fraîche (200 ml) 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden 2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 200 g) 1 br... bekijk recept »
200 g chorizo grill (vers) 900 g diepgevroren gegrilde groenten met basilicum 3 eetlepels olijfolie 500 g roodbaarshaasje (of filets) verse basilicum zout en peper1. Doe 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan en stoof er de (vooraf ontdooide) gr... bekijk recept »
300 g witte rijst 3 sjalotten ½ pot groene pepers mild (a 310 g) 2 schaaltjes roodbaarsfilet (a 225 g) 1 eetlepel bloem 4 eetlepels boter 200 ml witte wijn 1 pakje room culinair (200 ml) 1 pak tuinerwten fijn ... bekijk recept »
50 g roodbaarsfilet 2 sjalotjes 1 eetlepel boter 3 eetlepels Dijon mosterd (pot a 215 g) 1 blik vissoep room (400 ml) 4 eetlepels crème fraîche (cup a 125 ml) 1 bakje verse bieslook (gesneden, 20 g)1. Roodbaars in reep... bekijk recept »
1/2 zakje hazelnoten (a 65 g) 1 teentje knoflook 1 zakje waterkers (Biologisch) (75 g) 50 g zachte geitenkaas zwarte peper (versgemalen) 1 dl olijfolie (extra vierge) 2 roodbaarsfilets (a ca. 125g) grof zeezout 1/2 eetlepel olie om in te vettenGrill ... bekijk recept »
1 zakje curry (pasta geel) ½ limoen (geperst) 1 eetlepel verse gemberwortel (fijngehakt) 1 theelepel Thaise vissaus 4 stukken roodbaarsfilet ½ zakje verse basilicum ((a 15 g), fijngehakt)1. In kommetje currypas... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets (à ca. 150 g) (versgemalen) peper zout 40 g roomboter 1 theelepel milde currypasta 2 doosjes zeeaster (groente à 150 g) 2 eetlepels droge witte wijn1. Roodbaarsfilets bestrooien met zout en peper. In koekenpan ... bekijk recept »
2 uien 2 eieren 3 eetlepels olijfolie peper en zout 6 sneetjes broden (liefst vierkant) 275 g visfilets (kabeljauw, roodbaars enz) 5 takjes bladpeterselie1. Snipper de uien fijn en fruit ze in de olie in een grote braadpan Dek af en laat 10 min. smor... bekijk recept »