Recepten met roodbaars

208 recepten met roodbaars

Roodbaars

Roodbaars Typisch Europese vissoort. Lengte 40 cm. Hij wordt ook wel schorpioenvis genoemd vanwege zijn giftige stekels die pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken. Hij eet veel haring en is daardoor zelf ook lekker vet. Zeer smakelijke vis.

Roodbaars met basilicum

500 g roodbaarsfilets (schaal à 250 g) 250 g cherrytomaten 6 el olijfolie 700 g aardappelschijfjes (duopak) 700 g broccoli1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de roodbaars met peper en zout en leg in een ingevette ovenschaal.... bekijk recept »

Vis in salade op z’n Andaloesisch

600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 2 groene paprika's 3 heel stevige tomaten 6 eetlepels olijfolie 1 rode ui 3 eetlepels wijnazijn zout1. Snij de visfilets in stukken en laat ze snel bakken in 1 eetlepel olie ... bekijk recept »

Stoofpotje met roodbaars

2 uien 2 eetlepels boter of margarine 1 zak Hollandse roerbakgroenten (400 g) 100 ml droge witte wijn 1 pakje crème fraîche (200 ml) 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden 2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 200 g) 1 br... bekijk recept »

Roodbaarshaasje met chorizo en gegrilde groenten

200 g chorizo grill (vers) 900 g diepgevroren gegrilde groenten met basilicum 3 eetlepels olijfolie 500 g roodbaarshaasje (of filets) verse basilicum zout en peper1. Doe 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan en stoof er de (vooraf ontdooide) gr... bekijk recept »

Rijst met roodbaars en groene pepers

300 g witte rijst 3 sjalotten ½ pot groene pepers mild (a 310 g) 2 schaaltjes roodbaarsfilet (a 225 g) 1 eetlepel bloem 4 eetlepels boter 200 ml witte wijn 1 pakje room culinair (200 ml) 1 pak tuinerwten fijn ... bekijk recept »

Mosterd-vissoep

50 g roodbaarsfilet 2 sjalotjes 1 eetlepel boter 3 eetlepels Dijon mosterd (pot a 215 g) 1 blik vissoep room (400 ml) 4 eetlepels crème fraîche (cup a 125 ml) 1 bakje verse bieslook (gesneden, 20 g)1. Roodbaars in reep... bekijk recept »

Gegrilde roodbaarsfilet met waterkerspesto

1/2 zakje hazelnoten (a 65 g) 1 teentje knoflook 1 zakje waterkers (Biologisch) (75 g) 50 g zachte geitenkaas zwarte peper (versgemalen) 1 dl olijfolie (extra vierge) 2 roodbaarsfilets (a ca. 125g) grof zeezout 1/2 eetlepel olie om in te vettenGrill ... bekijk recept »

Roodbaars met gele curry

1 zakje curry (pasta geel) ½ limoen (geperst) 1 eetlepel verse gemberwortel (fijngehakt) 1 theelepel Thaise vissaus 4 stukken roodbaarsfilet ½ zakje verse basilicum ((a 15 g), fijngehakt)1. In kommetje currypas... bekijk recept »

Gebakken roodbaars met gesmoorde zeeaster

4 roodbaarsfilets (à ca. 150 g) (versgemalen) peper zout 40 g roomboter 1 theelepel milde currypasta 2 doosjes zeeaster (groente à 150 g) 2 eetlepels droge witte wijn1. Roodbaarsfilets bestrooien met zout en peper. In koekenpan ... bekijk recept »

Toastjes met vis en peterselie

2 uien 2 eieren 3 eetlepels olijfolie peper en zout 6 sneetjes broden (liefst vierkant) 275 g visfilets (kabeljauw, roodbaars enz) 5 takjes bladpeterselie1. Snipper de uien fijn en fruit ze in de olie in een grote braadpan Dek af en laat 10 min. smor... bekijk recept »

Pagina 2 van 21