Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Gegrilde oesters

50 g ontbijtspek (in flinterdunne reepjes) 75 g roomboter (op kamertemperatuur) 2 el verse bieslook (fijngesneden) 300 g grof zeezout 12 oesters1. Bak in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag het ontbijtspek al roerend goudbr... bekijk recept »

Oesters met gremolata

boter bruin brood 2 citroenen 36 holle oesters 2 koffielepels peperbolletjes, 3 kleuren 1 sinaasappel 4 takjes bladpeterselie1. Was de sinaasappel en de citroenen goed, dep ze droog. Schil ze met een dunschiller fijn, zodat je alleen de schil behoudt... bekijk recept »

Oesters met gembervinaigrette

12 oesters 2 cm verse gemberwortel (geschild) 2 limoenen (geperst) 3 takjes verse koriander (fijngesneden) mespunt cayennepeper ijsklontjes1. Oester met bolle kant naar beneden in dubbelgevouwen theedoek stevig tegen werkvlak... bekijk recept »

Oesters met drie dressings

24 oesters royale 2 jonge uien, fijn gesneden 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel witte wijnazijn verse kervel peper 1 sjalotjes, fijngesnipperd zout 1 eetlepel rode wijnazijn 1 eetlepel fijngesnipperde dille 1 ontpitte en fijngesneden spaanse peper zwa... bekijk recept »

Oesters ‘Bloody Mary’

8 oesters (bv. creuse nr. 3) enkele takjes jong selderloof (binnenste takjes van de groene selder) 6 cl vodka 6 cl tomatensap 1 eetlepel citroensap een scheutje Engelse saus (Worcestershire sauce) enkele druppels tabasco een snuifje selderzout ijsblo... bekijk recept »

Knolseldersoep met oesters

12 oesters 0.25 knolselder 1 preiwit 1 ui 2 teentjes knoflook 1 aardappel 1 bundel waterkers 50 g hazelnoten 2 l groentebouillon 2.5 dl druivenpitolie 2 eetlepels boter peper en zout1. Pel de ui en de knoflook. Spoel het preiwit en snipper fijn sam... bekijk recept »

Kokkelsoep met witbier en zomerse salade met oesters

2 kg kokkels 250 g krielaardappels 15 draadjes saffraan 1 fles (Texels) witbier 10 bospeentjes 1 venkel 1 kleine prei 2 stengels bleekselderij 4 teentjes knoflook 100 ml plantaardige olie 200 ml droge witte wijn 1 handvol apenhaar of ander zeewier ... bekijk recept »

Hapje Voor De Gewone Man

24 oesters1 sjalotkaviaarchampagne-azijnbieslook Bereidingswijze Maak de oesters open en vang het sap en de oesters op in een pannetje. Voeg de gehakte sjalot toe en maak lauw. Haal de oesters uit het sap en leg ze terug in de schelpen. Schik deze o... bekijk recept »

Gebakken Oesters

24 oesters 2 citroenen 25 gram boter aardappelpuree. Bereidingswijze Neem de oesters uit de schelpen. Verhit de boter in de koekenpan en bak hierin de oesters snel bruin en gaar. Vul de acht mooistegoed afgespoelde schelpen elk met 3 gebakken oest... bekijk recept »

Romige Oesters En Salsa Oesters

24 oesters Voor de romige saus: 2 theelepels tabasco 120 gram speklapjes zonder zwoerd 4 eierdooiers 100 ml witte wijn 80 ml slagroomlicht geklopt 1/2 rode chilipeperzaad verwijderdfijngehakt. 1 eetlepel olijfolie 1 kleine rode paprikain julienne ges... bekijk recept »

Pagina 5 van 27