132 recepten met parelhoen
Voor 4 personen: 1 parelhoen 250 gr gedroogde pruimen ontpit 1 groot glas port 1 glaasje cognac Poedersuiker 50 gr boter 100 gr mie de pain (gekruimeld brood) 1 ei 120 gr gehakt 1 dl melk 1 glas rode wijn Zout en peperLaat de pruimen een half uur wel... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 stukken ‘suprême’ van parelhoen 200 g schoongeborsteld eekhoorntjesbrood 1 fijngesnipperd sjalotje 1 teen geperste knoflook 1 takje verse rozemarijn 2 plakjes gerookt ontbijtspek in dunne reepjes 1/2 glas witte wijn, 1 eetlepel sal... bekijk recept »
- 1 doosje gehakte spinazie van Iglo (450 gr) - 3 parelhoenen - 3 durondeau peren - 1 dl cognac - 2 dl room - nootmuskaat - een beetje suiker - 6 jonge aardappelen - provencaalse kruiden - 4 dl bruine gevogeltefond Schil de peren, verwijder het klokh... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 parelhoen 4 stronkjes witloof 2 flesjes geuze 2 pastinaken 20 verse zilveruitjes 1/2 bosje peterselie boter peper en zoutSnijd de parelhoen in stukken, kruid met peper en zout en schroei dicht in hete boter. Pel de zilveruitjes en ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 parelhoenfilets 2 dl barbecue saus 1 ontpitte, in blokjes gesneden rode paprika 2 theelepels Bertolli pastasaus met mediterrane groenten 1 mespuntje cayennepeper 1 dl arachide-olie limoensap 2 theelepels fijne bloemsuiker 1 dl mayo... bekijk recept »
1 parelhoender500 gram oesterzwammen2sjalot,1dl porto1dl room1dl kippenbouillon1 eetlepelazijn75 gram boter peper en zout naar smaak Kruid het parelhoen van binnen en van buiten met zout en peper. Leg er 30 gr klontjes boter op en zet in de oven(oven... bekijk recept »
2 parelhoenen 100gr boter Wintergroenten:groene kool,knolselder,rode kool,truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes) Saus: 1 dl sinaasappelsap 1 dl bruin bier (vb. Trappist) 3 gr. karwijzaad 2 dl kippenbouillon 40 gr boter De parelhoenders kle... bekijk recept »
1 parelhoen of kip van ca. 1 kilo 100 gr. ricotta 1 handje verse tijmalleen de blaadjes zeezout en verse peper olijfolie 1 klont boter 1 teen knoflookgepeld en in dunne plakjes 1/2 wijnglas witte wijn pitjes van 1 granaatappelde schil en geel verwijd... bekijk recept »
4 Parelhoenfilets, 150 g. zwarte olijven zonder pit1 teentje knoflook50 g. kappertjes4 ansjovisfilets3 eetl. olijfoliep. en z. boter om in te bakken. Voor de saus 5 geweekte morieljes250 gr. grotchampignons1 eetl. citroensap1 kleingesneden ui1 eetl. ... bekijk recept »
1 grote parelhoen, 4 sjalotten, 4 teentjes knoflook, 8 blaadjes salie, 50 g boter, halve fles rode wijn (bijv. Cotes du Rhone), peper en zout Pel en versnipper de sjalotten. Snijd het parelhoen in 4 stukken. Verhit de boter in een stoofpan en laat er... bekijk recept »