132 recepten met parelhoen
3 hele parelhoenen en 1 grote ui 150 cl noilly prat en idem witte wijn 300 cl rundsfond 1 paar takjes tijm, beetje look en wat roomboter 500 gr aardappelen,750 gr zuurkool, spekjes, beetje boter, bloem,broodkruim en paar eieren vr de kroketjes 1 ha... bekijk recept »
2 stuk (van 900 gram) parelhoender100 gr. olijf, zwarte, zonder pit30 gr. truffel4 el. olie,Olijfolie, vergine1 winterpeen1 prei, dunne1 ui4 tomaten5 dl. wijn, witte1 takje tijm5 peperkorrels1 stukje foelie1 blaadje laurier3 blaadjes salie3 dl. slag... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 stukken ‘suprême’ van parelhoen 200 g schoongeborsteld eekhoorntjesbrood 1 fijngesnipperd sjalotje 1 teen geperste knoflook 1 takje verse rozemarijn 2 plakjes gerookt ontbijtspek in dunne reepjes 1/2 glas witte wijn, 1 eetlepel sal... bekijk recept »
1 parelhoen,zout,peper,? 12 plakjes pancetta of ontbijtspek,1 citroen,in plakjes,1 hele knoflookbol,gehalveerd,15 salieblaadjes,8 plakjes stokbrood,geroosterd. Voor de levercreme: 2 el olijfolie,200g rauwe ham,in reepjes,? 150g kippelevers,3 dl droge... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 parelhoen 250 gr gedroogde pruimen ontpit 1 groot glas port 1 glaasje cognac Poedersuiker 50 gr boter 100 gr mie de pain (gekruimeld brood) 1 ei 120 gr gehakt 1 dl melk 1 glas rode wijn Zout en peperLaat de pruimen een half uur wel... bekijk recept »
1/2 liter melk 50 g gedroogde mourilles (of 250 g verse) 1 parelhoen, panklaar (ca. 1,2 kg) 50 g Petit Suisse of Gervais (verse kaas) zout versgemalen zwarte peper 200 g rookspek zonder zwoerd, in plakjes 2 eetl. olie 2 eetl. cognac 1 dl. creme fraic... bekijk recept »
1 parelhoen (ca. 900 g) 6 bosuitjes 1 teentje knoflook 1/2 zakje gewelde pruimen zonder pit (? 500 g) 30 g boter of margarine zout (versgemalen) peper 75 g magere spekreepjes 0,75 l rode wijn 1 dl rode port 1/2 bekertje creme fraiche keukenpapier15 ... bekijk recept »
Parelhoen in portosaus met fijne kruidenpuree, Brabants witlof en een appeldeegje met zijn marron Voor 4 personen: 750g aardappelen 2 vellen bladerdeeg veenbessen 2 kleine appels 2 eigelen demi-glacé saus (een sterk ingekookte bruine fond, te koop in... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 hele pareloen (ca.1.2 kg.) 5 eetlepels Marsala * 50 gram boter rozemarijn salie tijm 12 plak(ken) rauwe ham peper,zoutDe parelhoen in 4 porties verdelen,met marsala besprenkelen en ca.1 uur wegzetten.Daarna met peper en zou... bekijk recept »
2 panklare parelhoenen1 ui1 bos jonge wortelen200 gr gedroogde perziken2 teentjes lok2 el spaanse cognac1/4 l kippenbouillon4 el olijfolie50 gr pijnboompittenkaneeltijmlaurierpeper en zout- Snipper de ui en snij de wortelen in reepjes - Breng de pare... bekijk recept »