Recepten met zalm

1000 recepten met zalm

Zalm

Zalm Een van de beroemdste vissoorten. Afmeting: van 75 cm tot 1,5 meter Kwam oorspronkelijk alleen in de noordelijke wateren voor maar door uitzetting en kweek nu over de hele wereld aanwezig. De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water. En … verdwijnt dan spoorloos. Men vermoedt dat de zalmen zich ‘s winters onder de ijskap van de Noordpool schuilhouden waar zij zich voeden met allerlei organismen.

Gebakken zalm met gegratineerde prei

zoutversgemalen peper1 kg prei20 gram boter of margarine 1 eetlepel extra1 teentje knoflook, geperst1 eetlepel oregano20 gram bloem en extra om te bestrooien125 ml warme melk (Melkan)50 gram geraspte belegen of oude kaassnufje nootmuskaat400 gram za... bekijk recept »

Zalm met aardappelen, prei en komkommersaus

ca. 500 gram middelgrote gladkokende aardappelen van gelijk formaat2 kleine stelen prei2 bosuitjes1 theelepel gedroogde dragon40 gram boterzout en versgemalen peper2 stukken gefileerde zalm circa 125 gram per stukhalve komkommer25 gram boter1 glas dr... bekijk recept »

Geroosterde zalm met doperwtensaus

400 gram zalmfilet 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel pestozout versgemalen peper 1 eetlepel citroensap 25 gram boter2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd 300 gram doperwten (diepvries) 100 ml droge witte wijn125 ml demi creme fraiche (Melkan)2 eetlepels geh... bekijk recept »

Zalm met bieslookmosterdpanade

1 bosje bieslook, gehakt125 gram boter50 gram broodkruim, fijn verkruimeld2 eetlepels grove mosterd1 theelepel citroenraspzout en versgemalen peper500 gram zalmfilet plastic folielage ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes1. Begin met de panade (dit k... bekijk recept »

Citroenpasta met geroosterde zalm

250 gram spaghetti of tagliatelle (liefst koelvers)2 citroenen1 teentje knoflook3 eetlepels olijfolie75 gram rucola100 gram geraspte parmezaanse kaasversgemalen zwarte peper150 gram gerookte zalm1. Kook de spaghetti of tagliatelle volgens de aanwijzi... bekijk recept »

Vispasteitje met zalm van Ralph Drost

4 dl roompeper en zoutkerriepoederbindmiddel (aardappelzetmeel of maïzena)400 gr zalm, in blokjes van 1 bij 1 cm1 blikje maïs4 pasteibakjespeterselie1. Verwarm de room in een grote pan, maar laat deze niet koken.2. Breng op smaak met peper, zout en... bekijk recept »

Zalm-broccolitaart

6 plakjes diepvriesbladerdeeg250 gram broccoli, in roosjes250 gram uien, in dunne ringen2 teentjes knoflook, geperst2 eetlepels olijfolie (Mediterrane)2 blikjes zalm (ca. 400 gram)2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)3 eieren150 ml kookr... bekijk recept »

Eiermie met zalm

400 gram eiermie6 eieren100 gram geraspte belegen kaas 400 gram diepvries zalmfilets (Vismarine), ontdooid4 eetlepel olijfolie3 lente-/bosuitjes , in ringen25 gram boter of vloeibaar bakproduct 1. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakk... bekijk recept »

Broodje zalm

1 ei1 Italiaanse bol1 tomaat1 flinke theelepel mosterd1 eetlepel mayonaise1 klontje boter100 gram gerookte zalmsnipperszoutversgemalen peper1. Kook het ei in 8 minuten bijna hard2. Snijd het kapje van het broodje en rooster de beide helften onder de ... bekijk recept »

Bladerdeegpakketjes met zalm

8 plakjes bladerdeeg (diepvries)50 gram gekookte rijst200 gram zalmfilet, in blokjes2 lente-/bosuitjes, in dunne ringen2 eetlepels fijngehakte peterseliesnufje zout1 ei, losgeklopt1 eidooier4 plukjes veldsla1. Verwarm de oven voor op 190°C2. Leg de n... bekijk recept »

Pagina 100 van 100