Recepten voor paksoi
563 recepten voor paksoi
Paksoi
Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige witte stelen en nerven en grote dondergroene bladeren. Paksoi heeft geen typisch koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig.
Receptenzoeker
Oosterse kabeljauw met noedels
250 g mienestjes 2 struiken paksoi 400 g kabeljauwfilet ((diepvries), ontdooid) 1 l visbouillon (van tablet) 2 eetlepels Japanse sojasaus (of ketjap) 2 eetlepels citroensap 1 theelepel Chinese kruiden (vijfkruidenpoede... bekijk recept »
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
2 el sojasaus 4 el sesamolie (flesje 250 ml) 2 el droge sherry 2 tl maizena 400 g biefstuk (in plakjes) 3 el zonnebloemolie 4 cm verse gemberwortel ((zakje 150 g), geraspt) 3 el oestersaus (flesje 250 ml) 2 zakjes ... bekijk recept »
Mie-wokschotel met paksoi
1 pak Chinese eiermie (250 g) 1 struik paksoi 1 rode paprika 1 ui 4 eetlepels zonnebloemolie 1 schaal tofu roerbak pittig gekruid (180 g) 50 ml ketjap manis (zoet) 4 eetlepels seroendeng (kokos-pindamengsel)1. Mie ko... bekijk recept »
Kipfilet in pittige tomatensaus
4 kipfilets 1 eetlepel sambal badjak 1 blikje tomatenpuree (70 g) 250 ml kippenbouillon (van tablet) 2 eetlepels gembersiroop 3 eetlepels olie 1 grote ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (fijngesneden) 2 eetlepels ... bekijk recept »
Zalm met paksoi
1/2 zak wilde zalmfilets ((a 750 g), ontdooid) 1 pak miehoen (250 g) 3 el zonnebloemolie 1 ui (in halve ringen) 1 paksoi (in stukjes van 2 cm) 4 el echte (ketjap ui (fles 300 ml)) 4 el gebakken uitjes (beker ... bekijk recept »
Wasabiboter
1 eetlepel wasabipasta (tube) 1 eetlepel Japanse (rijstazijn) 75 g boter (op kamertemperatuur) ½ zakje verse bieslook ((a 25 g), fijngeknipt) zeezout (grof)1. In kom wasabipasta met rijstazijn losroeren. Boter to... bekijk recept »
Zoetzure paksoi met vis en witte rijst
300 g witte rijst (zak 1 kg) 2 x 2 lekkerbekjes (pak a 3 stuks, diepvries) 3 eetlepels olie 3 uien (in smalle partjes) 2 struiken paksoi (in repen) 1/2 flesje woksaus (sweet & sour (a 200 ml)) 1 bakje mangostukjes... bekijk recept »
Oosterse paksoi uit de wok
250 g fijne mie 1 snufje zout 5 el plantaardige olie 1 struik paksoi 3 el Thai green curry 200 g doperwten 1 snufje peper 4 el verse koriander 500 g kabeljauwfilet1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout.... bekijk recept »
Gemarineerde zoetzure tah tsai
2 tah tsai (of paksoi, in repen van 4 cm) 3 eetlepels arachideolie ½ eetlepel sesamolie 1 gedroogd chilipepertje (fijngehakt) 1 theelepel vierseizoenenpeper (gekneusd) 3 eetlepels suiker 100 ml rijstazijn 2 cm verse ... bekijk recept »
Zalmpakketjes met mie
4 zalmmoten (a ca. 200 g) zout en peper 2 theelepels citroensap 4 takjes koriander 250 g mienestjes 1½ struik paksoi 2 eetlepels zonnebloemolie 2 eetlepels oestersaus1. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Op elk st... bekijk recept »