563 recepten met paksoi
Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige witte stelen en nerven en grote dondergroene bladeren. Paksoi heeft geen typisch koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig. Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water snijd het harde deel van de stronk eruit en snij de stelen en bladeren vervolgens in brede (voor koken) of smalle (voor salade) repen. + lees meer300 g pandanrijst 1 rode peper 1 teentje knoflook ½ zak geschrapte worteltjes (a 300 g) 1 struik paksoi (ca. 400 g) 2 eetlepels zonnebloemolie 2 schaaltjes nasi/bamivlees (ca. 200 g) 4 eetlepels ketjap manis1. Rijst ... bekijk recept »
1 struik paksoi (in stukjes) 1 schaal haricots verts ((150 g), schoongemaakt) 400 g kabeljauwfilet 2 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) 2 tenen knoflook (in dunne plakjes... bekijk recept »
2 struiken paksoi ½ zakje verse dille (à 15 g) ⅓ zakje verse munt (à 15 g) 1 limoen 6 sjalotjes 9 eetlepels olijfolie (extra vierge) 100 g notenrijst (pak à 250 g Lassie) 1¼ eetlepel tomatenpuree 1 pot v... bekijk recept »
150 g pandanrijst 1 stengel sereh (citroengras) 3 bosuitjes 150 g oesterzwammen 2 Shanghai paksoi (of 1 struik tah tsai) 500 ml kippenbouillon (van tablet) ½ eetlepel rode Thaise currypasta 3 eetlepels Thaise vissaus... bekijk recept »
300 g witte rijst 1 el sesamzaad 1 struik paksoi 1 rode ui 2 el zonnebloemolie 400 g wokgarnalen met knoflook (schaal 200 g) 150 ml original wok lemongrass (flesje 240 ml)1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking... bekijk recept »
1 rode ui 2 teentjes knoflook 1 madame Jeanette olijfolie om in te bakken 1 el garam masala 2 tl kerriepoeder 800 g zoete aardappels 400 g kipbraadsticks 500 ml water 1 kippenbouillonblokje 2 stro... bekijk recept »
125 g Chinese (eiermie) 1 struik paksoi 2 eetlepels roerbakolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) 2 rode uien (in dunne partjes) 1 liter kippenbouillon (van tablet) 2 eetlepels sojasaus ½ lime (geperst) 3 e... bekijk recept »
1 Shanghai paksoi 1 kleine kipfilet (ca. 125 g) 1 theelepel sesamolie 1 theelepel gembersiroop 1 theelepel honing 2 eetlepels oestersaus 1 eetlepel lichte sojasaus 1 eetlepel medium dry sherry1. Paksoi halveren, wassen en op hitteb... bekijk recept »
3 el bloemenhoning (vloeibaar (pot 600 g)) 4 el sojasaus (150 ml) 175 g Quorn stukjes (in reepjes) 300 g witte rijst (zak 1 kg) 3 el olie 2 uien (in partjes) 500 g paksoi (blad en stelen in repen) 1 bakje k... bekijk recept »
1 Shanghai paksoi (in lengte gehalveerd) 1 rode ui (in smalle parten) 1 gele paprika (in grove stukken) 1 theelepel vijf kruidenpoeder (Chinees) 5 eetlepels wokolie (flesje a 500 ml) 2 eetlepels sesamzaad 1 theele... bekijk recept »