563 recepten met paksoi
Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige witte stelen en nerven en grote dondergroene bladeren. Paksoi heeft geen typisch koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig. Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water snijd het harde deel van de stronk eruit en snij de stelen en bladeren vervolgens in brede (voor koken) of smalle (voor salade) repen. + lees meer3 sjalotjes2 teentjes knoflook3 bosuitjes3 cm verse gemberwortel10 gemberbolletjes1 runderbouillonblokje2 el wokolie500 gr kalfsvleesreepjes4 el gembersiroop200 gr shii-take10 takjes basilicum10 cherry tomaatjeszoutvergemalen peper. Voorbereiding Pel... bekijk recept »
500 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)50 gram boter6 sjalotjes of 1 rode ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt100 gram walnoten, grof gehakt1 eetlepel tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd200 gram roquefor... bekijk recept »
Het konfijten van vruchten is een oude conserveringstechniek die in de loop van de vorige eeuw min of meer in het vergeetboek is geraakt. Niet geheel ten onrechte want wij geven tegenwoordig de voorkeur aan verse vruchten boven geconserveerde vruchte... bekijk recept »